Dĺžka:
110 minút
Krajina:
USA
Rok:
1996
Réžia:
Bethany Rooney
Napísal:
David Ambrose , Danielle Steel
Hrajú:
Eva LaRue Callahan, Jeffrey Nordling, James Calvert, Michael Lowry, Tom Kurlander
Obsah:
Čriepky spomienok talianskej princeznej Sereny di San Tibaldo Fullertonovej vytvárajú obraz jej tragického životného príbehu. Po 2. svetovej vojne prichádza šľachtičná do Ameriky ako manželka amerického plukovníka Brada Fullertona. Brad však zahynie a Serena zostane s malou dcérou Vanessou sama a bez finančných prostriedkov.
Zásluhou Bradovho brata Teddyho si čoskoro nájde prácu a stane sa veľmi úspešnou fotomodelkou. Pri práci spozná príťažlivého fotografa Vasiliho Arbusa. Jeho narastajúca drogová závislosť sa jej stane osudnou. Vasili spočiatku Serene tvrdí, že berie len povzbudzujúce prostriedky, pretože má veľa práce. Sľúbi, že s drogami prestane, ale už je závislý natoľko, že to nedokáže. Raz ho dokonca pri tom vidí malá Vanessa, ktorá matke ukáže otcovu škatuľu s drogami.

Hádka strieda hádku, Vasili je čoraz agresívnejší, až jednej noci Serenu zabije, aby o krátky okamih aj on tragicky zahynul. To všetko vidí dospievajúca Vanessa, ktorá sa uzavrie do seba a traumu z detstva si nesie do ďalšieho života.
Spočiatku zveria malú Vanessu do starostlivosti druhého brata jej otca - Grega Fullertona. Dievča však nevie nadviazať kontakt so svojou nevrlou tetou, ktorá jej matku nenávidela a ustavične ju ohovára. S pomocou babičky sa napokon podarí, že ju zveria do opatery strýka Teddyho, ktorého, naopak, má veľmi rada, pretože celé roky jej matku obdivoval a tajne miloval.
Vďaka oddanému Teddymu sa Vanessa napokon spamätá a keď dospeje, dozvie sa nielen príbeh krátkeho a búrlivého života svojej matky, ale nájde aj svoje miesto pod slnkom.