Dĺžka:
110 minút
Krajina:
USA
Rok:
1993
Réžia:
Paul Wendkos
Napísal:
Danielle Steel , Suzanne Clauser
Hrajú:
Jenny Robertson, Nick Mancuso, Ed Flanders, Ted Marcoux, Hope Lange
Obsah:
Rok 1964. Južanská kráska z Georgie, Paxton Andrewsová, ktorú milovaná černošská varovkyňa volá Pexy, sa búri proti vžitým spoločenským konvenciám a očakávaniam svojej rodiny. Nechce sa vydať a žiť podobne nenaplneným životom ako jej matka.
S otcom si rozumela, ten však zomrel, keď mala iba deväť rokov. S matkou si nerozumie a brat jej bol vždy odcudzený. Pexy odchádza na vysokú školu, chce niečo dosiahnuť ako novinárka.
Na univerzite v Berkeley sa zoznámi so študentom práv Petrom Wilsonom, synom vydavateľa veľkého denníka v San Franciscu. Žijú spolu, majú sa radi, ale Pexy sa nechce za Petra vydať, pretože sa bojí o svoju vnútornú nezávislosť.

Po vypuknutí vojny vo Vietname Peter z vlasteneckých pohnútok narukuje. Keď padne, vyhľadá Pexy jeho otca Eda Wilsona a ponúkne sa mu ako vojnová spravodajkyňa z Vietnamu.
Po príchode do ťažko skúšanej krajiny sa zdá, že jej kolegovia si z nej budú iba strieľať, pretože je mladá, pekná a, najmä, žena. Pexy však dokáže, že sa nebojí a vie, čo chce. V ťažkej paľbe zachráni raneného amerického kapitána Billa Quinna...