Dĺžka:
145 minút
Krajina:
USA, Kanada, Veľká Británia
Rok:
1987
Réžia:
Alan Parker
Napísal:
Alan Parker
Hrajú:
Robert De Niro, Mickey Rourke, Lisa Bonet, Charlotte Rampling, Stocker Fontelieu
Obsah:
V New Yorku v 50. rokoch minulého storočia pracuje ako súkromný detektív Harold R. "Harry" Angel. Jedného dňa ho navštívi tajomný a záhadný klient Louis Cyphre, ktorý ho požiada, aby vyhľadal bývalú spevácku hviezdu, akéhosi Johnnyho Favouritea, pretože s ním má nevybavené účty.
Harry objaví prvú stopu, ktorá ho zavedie do psychiatrického sanatória, odkiaľ však Johhny dávno zmizol neznámo kam. Ba čo viac, Johnnyho bývalého ošetrujúceho lekára niekto vzápätí brutálne zavraždí. Harry sa postupne pri pátraní dostane až do New Orleans.
Tu je konfrontovaný so svetom čiernej mágie. Stretáva rad ľudí z Johnnyho minulosti, ale všetkých po jeho návšteve brutálne zavraždia a všetko je vždy naaranžované tak, aby podozrenie padlo práve na Angela.
Harry sa nechtiac ocitá v nejasnej hre, ktorej tajomstvo nepozná. Jedno však tuší presne, za všetkým dianím stojí práve tajomný Cyphre. Hoci sa o zmiznutom Johnnym dozvedá čoraz viac, žiadnu čerstvú stopu nemôže nájsť. Zdá sa, akoby hľadal tieň. Svoj vlastný tieň... Kto spáchal všetky vraždy?
Dĺžka videa: 01 min. 44 sek.