Dĺžka:
55 minút
Žáner:
Akčné a Dobrodružné
Rok:
2019
Réžia:
Benjamin Cavell
Obsah:
Detektív Flack si užíva voľný večer s najnovšou priateľkou, keď ich vyruší hluk prichádzajúci z vedľajšej miestnosti. Chce odhaliť, čo hluk spôsobuje a prekvapí ho, čo nájde - muž sa šplhá z okna poschodovej budovy a zoskakuje do auta, kde ho čaká spolupáchateľ. Flack taxíkom prenasleduje športové auto zločincov, ktoré má tmavé sklá, je bez poznávacej značky a z výfuku šľahajú modré plamene. Auto mu unikne.
Kým tím CSI prezerá vylúpený byt, Flackovi zavolá Mac Taylor, že lupiča našli mŕtveho na ulici. Pod kombinézou mal navlečený smoking. So CSI sa spojí šéfdetektív Sinclair (Mykelti Williamson), ktorý im oznámi, že aj on je obeťou týchto lupičov v štýle Jamesa Bonda, ktorí lúpia po celom Manhattane, a chce, aby ich chytili čo najskôr.
V laboratóriu odhalia identitu vlamača - ide o Jamesa Stantona, ktorý zomrel na masívne poškodenie hrudníka a potom jeho telo vyhodili na ulicu. Keď porovnajú stopy pneumatiky na tele a tie, ktoré vzal Flack pred svojím domom, je jasné, že patria tomu istému autu. Zabil Stantona jeho komplic? Mac si je vedomý, musia nájsť odpoveď na otázku, prečo gang postúpil od lúpeží k vražde.
Po ďalšej lúpeži získa CSI stopu - vlamači boli nastriekaní "smart vodou", luminiscenčnou farbou, ktorá nejde zmyť. Fragmenty automobilu dovedú vyšetrovateľov k majiteľovi karosárne, ktorá sa špecializuje na high-tech úpravy áut. Na prestížnom večierku sa stretol so Stantonom, ale hovoril s ním len krátko. Chcel, aby mu vrátil požičané auto. Žiadne stopy po luminiscenčnej farbe na ňom nenájdu. Prípad naberie nezvyčajné otáčky, keď chce niekto narušiť počítačovú sieť CSI. Zdrojom sa zdá čip, ktorý nájdu ukrytý v Stantonovom saku. Čip je schopný "vysávať" informácie z počítačov. Mac si uvedomí, že lupiči nekradli cenné predmety či šperky, ale chystali sa vykrádať bankové účty. Prečo sa však pohybovali v takom nápadnom aute? Vyšetrovatelia si súčasne uvedomia, že lupiči sa okrem bankových kont mohli dostať aj tajomstvám, o ktorých poškodení nechcú hovoriť...
V čase vyšetrovania Maca ustavične otravujú tajomné telefonáty. Jeho trápenie sa znásobí, keď sa objaví batožina, ktorá sa stratila po jeho londýnskom výlete, a nájde v nej zakrvavené tričko.