Dĺžka:
120 minút
Žáner:
Animovaný
Krajina:
USA
Rok:
2013
Réžia:
Chris Buck , Jennifer Lee
Napísal:
Jennifer Lee , Shane Morris , Hans Christian Andersen , Chris Buck , Dean Wellins
Hrajú:
Kristen Bell, Idina Menzel, Jonathan Groff, Josh Gad, Santino Fontana
Obsah:
Dve princezné Elsa a Anna žijú bezstarostné detské životy. No Elsa má schopnosti zmraziť predmety, tvoriť ľadové dráhy či spustiť sneženie. Jej moc pri detskej hre zasiahne Annu a odvtedy vyrastajú oddelene. Rodičia zahynú pri búrke na mori a po dovŕšení 21. narodenín sa otvoria brány kráľovstva. Prídu mnohí hostia vrátane princa Hansa, ktorý sa do Anny zaľúbi.
To však rozhnevá Elsu, nedá im súhlas na manželstvo, prekľaje Annu a svojím hnevom pokryje celé kráľovstvo Arendelle hrubou vrstvou ľadu. Napokon sa vydá sa na Severnú horu, kde žije v obrovskom ľadovom paláci ako bezcitná ľadová kráľovná.
Nebojácna Anna sa rozhodne ísť za sestrou, obmäkčiť jej srdce a prehovoriť ju, aby sa vrátila. Aby však zlomila jej kliatbu, musí podstúpiť nebezpečnú cestu cez zasnežené vrcholky veľhôr. Annu sprevádzajú mladý drsný horal Kristoff a jeho sobí kamarát Sven. Cestou stretnú tajomných trolov aj vtipného snehuliaka Olafa, ale zároveň musia čeliť armáde kráľovniných zmrznutých bojovníkov. Podarí sa Anne obmäkčiť sestrino srdce, prelomiť jej kliatbu a zachrániť krajinu?
Dĺžka videa: 02 min. 24 sek.