Dĺžka:
30 minút
Žáner:
Pre deti
Rok:
2010
Napísal:
Elisabetta Dami , Eric Shaw
Hrajú:
Brian Drummond, Erin Mathews, Sarah Edmondson, Richard Ian Cox, Moneca Stori
Obsah:
CSI vyšetruje vraždu známeho majstra bojových umení. Zdá sa, že vrahom, ktorý spálil bojovníkovo telo na nepoznanie, je jeho prenasledovateľ. Všetko sa skomplikuje, keď sa objaví mladý muž, pokrytý krvou a benzínom, a tvrdí, že si nepamätá na posledných 12 hodín. Tím posudzuje, či sú oba prípady prepojené, ale prichádza prekvapenie - spálené telo nepatrí zápasníkovi, ale niekomu inému. Komu a kde je zápasník? Zabil svojho prenasledovateľa a spálil ho?
Ryan Richards, majster kontaktných bojových umení, vyhrá zápas. Neskôr nájdu jeho spálené telo, obhorený vodičský preukaz a stopy krvi. Ako sa podarí Macovi Taylorovi a jeho tímu vyriešiť chúlostivý prípad, keď im je v pätách krásna novinárka Jennifer Walshová? Telo je príliš obhorené na to, aby ho mohli identifikovať, a tak tím predpokladá podľa nájdených dokladov, že ide skutočne o Richardsa. O tom ich presviedča aj jeho manželka Lisa, ktorá tvrdí, že už roky ho prenasledoval stalker, ktorý ho pravdepodobne teraz dostal. Adamovi a Jo sa podarí vypátrať dotyčného prenasledovateľa - je ním Aaron Collins, ktorý tvrdí, že mu Ryan zámerne zničil kariéru. Priznáva, že ho prenasledoval, posielal mu výhražné správy, ale v žiadnom prípade ho nezabil. Dr. Hawkes a Dr. Hammerback pracujú aspoň so zvyškom kostí, ktoré majú k dispozícii. Roztavený kov zapečený do lebky naznačuje, že Richardsa zastrelili, ale či to bola skutočná príčina smrti sa nedá potvrdiť. Potom však prichádza prekvapenie - ako zápasník Richards utrpel veľa zranení, ale nikdy nemal spevňujúce skrutky v členku. Je jasné, že telo mu nepatrí. Hammerbackovi sa podarí napokon zistiť, že mŕtvy bol Charlie Hunt, vojnový veterán, ktorý sa nevedel zaradiť do normálneho života. Ryan Richards pracoval s bezdomovcami a pravdepodobne sa medzi nimi zoznámil aj s Huntom. V tom čase za detektívom Flackom príde 21-ročný Marty Bosch, celý od benzínu a krvi, a tvrdí, že si nepamätá, čo sa za posledných 12 hodín udialo, pretože oslavoval narodeniny a hrozne sa opil. Je možné, že on zabil a zapálil Hunta? Napokon, stopy azbestu pochádzajú z miesta činu. Preto sa tím CSI vráti, aby znovu miesto prezrel a podarí sa zistiť, čo sa presne odohralo. Kde je však Richards, ktorý by mohol vysvetliť udalosti, čo nasledovali, keď Bosch nešťastnou náhodou zapríčinil Huntovo poranenie?
Adamovi sa podarí vypátrať, kde sa skrýva. Richards tvrdí, že Hunta našiel poraneného a viezol ho do nemocnice, cestou však zomrel.