Dĺžka:
120 minút
Krajina:
USA, Kanada
Rok:
2001
Réžia:
Jerry Zucker
Napísal:
Andy Breckman
Hrajú:
Breckin Meyer, Lanei Chapman, Carrie Diamond
Obsah:
V kasíne hotela St. Claire v Las Vegas sa stretne niekoľko hráčov - stratených existencií. Pri hre na automatoch vyhrá každý z nich špeciálnu zlatú mincu, na ktorej je výzva, aby si víťaz prišiel do salóniku prevziať zvláštnu "cenu".
Donald St. Claire, majiteľ hotela, im rozdelí šesť rovnakých kľúčov a vysvetlí im, že vložil do skrinky v úschovni železnej stanice Silver City v Novom Mexiku dva milióny dolárov a že ten , kto tam dorazí ako prvý, peniaze získa. Je to nejaký žart? O čo vlastne ide? "O nič nejde," odpovie výstredný majiteľ. "Bežte!" Celú situáciu sleduje priehľadným zrkadlom niekoľko hosťov party - skupina najbohatších mužov sveta. Unudení konvenciou hazardu si vymysleli nový druh zábavy - ľudské preteky z Las Vegas do Silver City.
Zmätení hráči odchádzajú k hotelovému výťahu a preberajú bizarnú situáciu. Všetci sa zhodnú v tom, že preteky sú hlúposť. Je rozhodnuté - nikto z nich sa nebude štvať kvôli peniazom! Čím dlhšie však čakajú na výťah, tým väčšmi im vŕta v hlave suma dvoch miliónov. A tým menej veria jeden druhému. Po chvíli sa už jeden cez druhého predierajú dole po schodoch - preteky bez pravidiel sa práve začali!

Súperi sú skutočne rôznorodí. Je tu rozhádaná židovská rodina Pearovcov na čele s otcom Randym , ktorý preto, aby sa nemusel po dovolenke vrátiť do samoobsluhy, dokonca z nacistického múzea ukrytého v púšti ukradne Hitlerov mercedes. Druhý tím tvoria bratia-kriminálnici Duane a Blaine Codyovci, ktorým komunikáciu sťažuje čerstvý piercing jazyka. Tretím tímom je matka Vera Bakerová uzmierujúca sa s pragmatickou dcérou Merrill, ktorú dala pred 27 rokmi k adopcii.
Ďalší tím vytvoria upätý právnik Nick Schaffer a krásna pilotka helikoptéry Tracey Faucetová. Potom je tu futbalový rozhodca Owen Templeton, ktorý pokazil sledovaný zápas a kamkoľvek sa pohne, stretne rozzúreného futbalového fanúšika, a napokon šiestym účastníkom je Talian Enrico Pollini s príšernou angličtinou, ktorého akosi diskvalifikuje chronická narkolepsia, syndróm náhleho spánku.

Nikto z nich netuší, že sa v skutočnosti stali len dostihovými koňmi v pretekoch, ktoré Sinclair usporiadal pre svojich multimilionárskych zákazníkov - milovníkov tipovania. Jeden z nich, ktorý staví na správny tím, totiž vyhrá bank v hodnote 543 miliónov dolárov.
Jednotliví súťažiaci počas cesty prežijú tie najneuveriteľnejšie dobrodružstvá, škodia si navzájom, len aby vyhrali. Ku schránke ako prvý dorazí Pollini, ale tesne pred cieľom upadne do narkoleptického spánku. Vzápätí na stanicu dorazia aj ostatní. Na ich prekvapenie je však schránka prázdna. Kto ukradol obsah?
Dĺžka videa: 02 min. 25 sek.