Dĺžka:
120 minút
Krajina:
USA
Rok:
1991
Réžia:
Charles Jarrott
Napísal:
Susan Nanus
Hrajú:
Cheryl Ladd, Michael Nouri, Christopher Gartin, Randee Heller, Cynthia Bain
Obsah:
Krásna a populárna televízna moderátorka Melanie Adamsová a známy špecialista na srdcové trasplantácie, kardiológ Peter Hallam žijú so svojimi deťmi z predchádzajúcich manželstiev. Melanie je slobodná matka a v New Yorku vychováva svoje šestnásťročné dcérky - dvojčatá.
Atraktívny Peter je rozvedený otec s troma deťmi a pracuje v Los Angeles ako úspešný srdcový chirurg. Dvaja mimoriadne úspešní ľudia sa zamilujú a nasleduje veľkolepá svadba. Dokážu ale spojiť úspešnú kariéru s manželstvom, ak navyše každý z nich pracuje v inom meste?
Nastal čas zásadne zmeniť doterajší život a hľadať cestu k vzájomnému spolužitiu, čo nemusí vždy dopadnúť dobre. Oboch manželských partnerov čaká veľa konfliktov a emocionálnych búrok, ktoré vypuknú, keď sa pätoro detí z dvoch odlišných prostredí ocitne pod jednou strechou.

Problémy so stmeľovaním veľkej rodiny ohrozujú osobné šťastie a pracovné výsledky rodičov. Všetci si želajú nažívať v harmónii, ale dodržiavanie množstva nových zásad a pravidiel je príliš náročné na to, aby sa ľahko dali realizovať a zvládnuť. Keď sa Melanie nemôže vyrovnať s rodinnými konfliktami, odchádza do San Francisca tehotná a osamelá.
Pre všetkých členov novej rodiny nastal čas rozhodnutí: deti musia prestať sebecky myslieť len sami na seba a rešpektovať potreby ostatných, Peter sa musí rozhodnúť, či uprednostní svoju úspešnú lekársku kariéru alebo lásku k manželke Melanie, a tá zase musí pouvažovať, či obetuje svoju hviezdnu a dobre platenú televíznu kariéru za čaro domova a život matky veľkej a kompaktnej rodiny.