Dĺžka:
125 minút
Žáner:
Animovaný
Krajina:
USA
Rok:
2018
Réžia:
Karey Kirkpatrick , Jason Reisig
Napísal:
Karey Kirkpatrick , Clare Sera , John Requa , Glenn Ficarra , Sergio Pablos
Hrajú:
Channing Tatum, James Corden, Zendaya Coleman, Common, LeBron James
Obsah:
Mladý yeti Migo objavuje bytosť, o ktorej existencii nemal dovtedy ani tušenie - človeka. Mladý bystrý yeti Migo objavuje bytosť, o ktorej existencii nemal dovtedy ani tušenie - človeka. Správy o svete piadinôžok (yeti s malou nohou) mu prinesú slávu aj šancu získať vysnívané dievča. Tiež však spôsobia v yetiho prostom spoločenstve poriadny rozruch okolo toho, čo všetko by sa ešte mohlo skrývať vo veľkom svete za ich snehovou dedinou. Vychutnajte si veselý príbeh o priateľstve, odvahe a radosti z objavovania nových vecí.
Yetiovia žijú vysoko v horách a ukrývajú sa pred zrakmi ostatných stvorení. Vďaka svojej izolovanosti veria, že ľudia sú iba mýtus. Mladý zvedavý yeti Migo by mal pokračovať v stopách svojho otca. Jedného dňa pri práci dôjde k nehode a Migo sa ocitne mimo rodnej osady. Zbadá haváriu lietadla a stretne sa s človekom. Po návrate domov mu však nikto neverí a Migo je z domova vyhnaný. Našťastie nie je jediný, kto verí, že svet skrýva oveľa viac záhad, než ich učili. Jeho najväčším spojencom sa stane Meechee, do ktorej je Migo navyše už dlhú dobu zamilovaný. Migo a Meechee sa vydajú objavovať svet ľudí, ale nie je isté, či spolu môžu yetiovia a ľudia, dva odlišné druhy, vôbec úspešne vychádzať, alebo či ich strach rozdelí navždy.
Mená dvoch hlavných yeti-ov vo filme, Migo a Meechee, sú vlastne dve rôzne tibetské slová pre výraz "yeti", ktorý je nepálskeho pôvodu.