Dĺžka:
105 minút
Krajina:
Austrália, Francúzsko, USA
Rok:
1990
Réžia:
Peter Weir
Napísal:
Peter Weir
Hrajú:
Gérard Depardieu, Andie MacDowell, Bebe Neuwirth, Gregg Edelman
Obsah:
Američanka Brontë Mitchell Parrishová je veľmi pôvabná, ale súčasne aj upätá mladá žena z dobrej rodiny, vegetariánka, nefajčiarka a odhodlaná ochrankyňa prírody a ekologického prístupu k životu.
Skladateľ Georges Faure je jej pravým opakom. Nielen preto, že je imigrant z Francúzska bez povolenia k pobytu v USA, ale je spontánny, energický, bezprostredný a hlučný labužník, holdujúci biftekom, cigaretám a vínu.
A predsa sa z tejto nesúrodej dvojice stal manželský pár. Ako je to možné? Jednoducho. Brontë si túži prenajať strešný byt s obrovským skleníkom pre svoje kvety, Georges zase potrebuje povolenie na prácu a pobyt v USA, takzvanú zelenú kartu.
Formálny sobáš, ktorého prostredníctvom dosiahnu splnenie svojich snov je vecou slabej polhodinky. Ani jeden z nich však netuší, že imigrační úradníci Gorsky a Sheenanová sa nedá len tak ľahko vodiť za noc a podobné "podozrivé" manželské páry si riadne preveruje.
Brontë a Georgesa čakajú ťažké dni, počas ktorých sa musia dôkladne pripraviť na záverečný pohovor na imigračnom úrade. A hoci sa spočiatku neznášajú a lezú si na nervy, ich vzťah sa postupne mení v náklonnosť a Georges svojim neotesaným spôsobom Brontë tak provokuje, že sa doňho nakoniec zamiluje...
Dĺžka videa: 02 min. 40 sek.