Dĺžka:
165 minút
Žáner:
Šport
Krajina:
USA
Rok:
1999
Réžia:
Oliver Stone
Napísal:
Oliver Stone , John Logan , Daniel Pyne
Hrajú:
Cameron Diaz, Al Pacino, Dennis Quaid, James Woods, Jamie Foxx
Obsah:
Je úplne jedno, koľko máte rokov, i to, ako usilovne sa snažíte dosiahnuť svoje životné ciele. Vždy je tu niekto mladší, rýchlejší a schopnejší, kto je vám v pätách. K tomuto zisteniu dospel aj tréner Miami Sharks Tony D'Amato. A to práve v čase, keď stál pred najväčšou dilemou svojej športovej kariéry. Ale nepredbiehajme. Ešte pred štyrmi rokmi bol D'Amatov tím na špici amerického futbalu a zožínal jeden úspech za druhým. V súčasnosti je D'Armatove mužstvo prenasledované prehrami a nezáujmom publika. Aj jeho hráči starnú a novými porážkami strácajú motiváciu. Jedným z nich je i 39- ročný Jack "Cap" Rooney, ktorý už viac pomýšľa na odchod do dôchodku, ako rozdrvenie protivníka.






Je hrajúcou legendou a nemá potrebu riskovať v tvrdých stretnutiach. D'Amato má problémy i s nevydareným manželstvom a neposlušnými deťmi, ktoré z neho vzišli. Naviac po ňom tvrdo ide mladá prezidentka a spolumajiteľka tímu Christina. Rovnako ako jej otec, ktorý sa vždy venoval športu, i ona vyznáva razantnú marketingovú podporu úspešných zverencov a likvidáciu tých neúspešných. O teórii, že v živote každého mužstva dôjde čas od času k opotrebovaniu energie kolektívu a je len otázkou času, kedy sa opäť zakusne do svojich protivníkov, nechce ani počuť. Vyžaduje výsledky teraz a nie niekedy v budúcnosti. V tejto vypätej situácii je Jack "Cap" Rooney zranený a ako náhradník je vybraný doposiaľ neskúsený Willie Beamen. Proti všetkým očakávaniam sa ukáže, že patrí medzi najdravejších a najúspešnejších hráčov tímu.






Jeho jediným cieľom je zvíťaziť a ide za ním tak tvrdo, že sa skoro dostane do stredu pozornosti fanúšikov, médií i Christiny. D'Amato, ktorý vždy prehlasoval, že v športe nejde iba o víťazstvo, je náhle vrhnutý do najväčšej dilemy svojej kariéry...
Dĺžka videa: 02 min. 24 sek.