Dĺžka:
45 minút
Žáner:
Golf
Krajina:
USA
Rok:
2006
Réžia:
Joe Chappelle
Napísal:
Anthony E. Zuiker , Ann Donahue , Carol Mendelsohn , Sunil Nayar , Krystal Houghton
Hrajú:
David Caruso, Emily Procter, Adam Rodríguez, Khandi Alexander, Jonathan Togo
Obsah:
Danielle Madisonová vybieha z domu, v ktorom zavraždili jej najlepšiu priateľku Alissu Valoneovú, exmanželku majiteľa golfového klubu Dr. Trevora Valoneho. Poručík Horatio Caine sa Danielle Madisonovej pýta, prečo má košeľu nasiaknutú krvou obete a prečo sa snažila ukradnúť policajné auto.
Pri obhliadke miesta činu nájdu odrezanú koziu hlavu, sviečky, kuracie kosti a miniatúrnu rakvu. Eric Delko objasňuje, že nájdené predmety sú ikonami obradu Santeria, náboženstva s prvkami voodoo. Eric sa odmietne ikon dotknúť, nechá tak urobiť kolegu Ryana Wolfa, ktorý sa mu, ako zvyčajne, posmieva.
Smiech však Ryana už čoskoro prejde. Najprv mu stŕpnu ruky, potom na vlastné oči uvidí, ako ožije jedna z mŕtvol v márnici súdnej patológie CSI. Aj vedec Ryan už začína veriť na účinky kliatby malej truhly voodoo, ktorej sa dotkol na mieste činu.
Až keď "vzkrieseného" nebožtíka Eda Smitha po druhý raz preskúmajú na pitevnom stole súdnej lekárky Dr. Preto Ryan Wolfe videl, ako mŕtvola Eda Smitha vstáva z pitevného stola márnice.
Alissin exmanžel Dr. Trevor Valone tvrdí že Alissu nezabil, hoci mali finančné spory a tvrdo spolu bojovali o predplatené rakvy a miesta na cintoríne. Pod nechtami obete však nájdu krv Valoneho najlepšieho priateľa Eda Smitha. Eda, ktorý je navyše podozrivý, že ukradol zlaté prúty biznismenovi Alanovi Solnerovi, však medzitým zavraždili...
Podozrivým sa stane Jeremy Fordam, Alissin priateľ a nový Daniellin milenec. Podarí sa dokázať, že Fordam zavraždil Eda pre zlato, ukryté v predplatených hrobových miestach na cintoríne? Jeremyho zatknú vo chvíli, keď Danielle predáva Solnerovi späť jeho vlastné zlato. Žena potom mizne na neznámy tropický ostrov. Napokon sa podarí nájsť aj skutočného zlodeja policajného auta. Je ním Javier Ravez, ktorý sa chcel pomstiť svojmu bratovi.