Dĺžka:
50 minút
Žáner:
Basebal
Krajina:
USA
Rok:
2007
Réžia:
Joe Chappelle
Napísal:
Anthony E. Zuiker , Ann Donahue , Krystal Houghton , Carol Mendelsohn
Hrajú:
David Caruso, Emily Procter, Adam Rodríguez, Khandi Alexander, Jonathan Togo
Obsah:
Keď nášľapná mína ukrytá v piesku na pláži rozmetá telo vynikajúceho bejzbalového hráča - čerstvého kubánskeho imigranta, tím CSI musí starostlivo prehľadať celé pobrežie Miami Beach. V piesku sú ukryté ešte ďalšie bomby...
Poručík Horatio Caine a súdna lekárka Dr. Alexx Woodsová stoja na Miami Beach a skúmajú zvyšky tela kubánskeho bejzbalového hráča Aria Pastana, ktoré rozmetala nášľapná mína ukrytá v piesku.
Horatio vyzve detektíva Franka Trippa, aby sa nehýbal. Ten totiž práve stúpil na ďalšiu mínu a všetkým policajtom na pláži hrozí smrť. Ryan Wolfe a Natalia Boa Vistová zoženú bombových expertov, aby detektíva Trippa, ktorý sa ocitol na pokraji infarktu, vyslobodili zo smrteľnej pasce.
Eric Delko vypočúva majiteľa baru Roberta Chaveza, ktorého podozrievajú z pomoci kubánskym utečencom. Delko sa snaží oddeliť rozhádaný manželský pár Carmen a Vincea Henneya, ale počas barovej bitky sám dostane ranu do hlavy fľašou od piva. Delko zrazí Henneya, ale Chavez sa mu vyhráža súdnu žalobou za prekročenie právomocí policajta a teší sa, že od neho vysúdi kopec peňazí.
Stopy z úlomkov nášľapných mín vedú k Walterovi Dunleyovi, ktorý Horatiovi tvrdí, že videl Ariovu smrť, ale s inštaláciou bômb na pláži nemá nič spoločné. Walter potvrdí Horatiovi, že tesne po výbuchu videl veľkou rýchlosťou odchádzať z miesta činu nadupané Porsche športového agenta Barryho Ellisa.
Barry potvrdí Horatiovi, že pomáhal kubánskym športovcom Ariovi Pastanovi a Jorgemu Zamarenovi utiecť z Kuby do Miami. Horatio na bejzbalovom ihrisku vypočuje nádejného kubánskeho hráča Zamarena a skúseného veterána Loua Penningtona, ktorý je americkým športovcom číslo jeden.
Jorge si myslí, že vraždil kubánsky nájomný vrah a známy Castrov stúpenec Guilleromo. Čoskoro však zavraždia aj Vincea Henneya...
Calleigh Duquesneová a Ryan Wolfe zatknú Loua Penningtona, keď na zvyškoch nášľapných mín nájdu stopy minerálnych olejov, živice a prírodnej silice, aké používajú bejzbalisti vo svojich rukaviciach. Lou sa prizná, že kládol míny... pretože sa obával konkurencie v podobe vynikajúcich kubánskych hráčov a straty svojej pozície americkej športovej jednotky. Delko a Natalia usvedčia barmana Roberta Chaveza z vraždy Vincea Henneya, keď sa s ním odmietol deliť o peniaze, ktoré mal vysúdiť od kriminalistu Delka ako bolestné za bitku v bare.