Dĺžka:
95 minút
Krajina:
Veľká Británia, USA
Rok:
2000
Réžia:
Rob Walker
Napísal:
David Logan
Hrajú:
Famke Janssen, John Hannah, Peter Stormare, Eddie Izzard, Fred Ward
Obsah:
Leo Garfield je bezvýznamný hazardný hráč a podvodník, ktorý by sa veľmi rád dostal z kolotoča dlhov. To sa však nepáči Brunovi Maitlandovi, brutálnemu zločineckému bossovi, ktorý chce, aby pre neho Leo pracoval v kasíne v Manchestri aj naďalej. Leo dúfa, že keď sa mu podarí získať dostatočne veľkú finančnú čiastku, bude môcť so svojou americkou manželkou Lily opustiť Britániu a začať nový život plný zaháľania na slnečných plážach.
Preto prijme ponuku gangstra Julia, aby za odmenu stotisíc dolárov zabil jeho manželku Gloriu. Brunov brat Caspar zúri, pretože Bruno mu nezveril účasť na riadení prevádzky kasína. Tuší, že Leo má niečo za lubom a dúfa, že sa o jeho tajných plánoch dozvie od Lily, keď jej navrhne výmenný obchod. Za informácie o Leovi jej sľúbi, že neprezradí isté dôležité informácie Elmovi, jej bývalému komplicovi, ktorého práve prepustili z väzenia a ktorý sa jej chce pomstiť za zradu po spackanej lúpeži, keď mu vzala všetky peniaze, ušla a on skončil vo väzení.
Leo splní, čo sľúbil a zabije Gloriu. Ale čoskoro zistí, že ho oklamali. Žena, ktorú zabil, bola prostitútka najatá Juliom, aby sa vydávala za bohatú ženu v domácnosti. Julius jej vraždu nakrútil skrytou kamerou na videokazetu a teraz od Lea požaduje pol milióna dolárov, inak ju pošle policajtom. A ako by to nestačilo, zavraždená prostitútka bola láskou Moosa, ktorý pracuje pre Bruna a jeho špecialitou sú pádne a veľmi bolestivé vyšetrovacie a presvedčovacie metódy. Je isté, že Mosse nezamýšľa Gloriino zmiznutie ponechať len tak bez povšimnutia. Podarí sa Leovi nájsť cestu zo smrteľnej pasce?
Dĺžka videa: 01 min. 39 sek.