Dĺžka:
120 minút
Krajina:
Čína, Hong Kong
Rok:
2013
Réžia:
Alan Yuen
Napísal:
Alan Yuen
Hrajú:
Chen Yao, Ka Tung Lam, Andy Lau, Jun Hu, Shing-Ban Lam
Obsah:
Jesse Graves , veliteľ skupiny hasičov, tzv. lesných požiarnikov, ktorí likvidujú rozsiahle lesné požiare na zemi aj zo vzduchu na veľmi neprístupných miestach, vedie svojich ľudí do akcie. Jeho oddiel musí zasiahnuť proti požiaru, ale na mieste sa nachádzajú aj ľudia, ktorých musia zachrániť. Oheň ľudí rozdelil, väčšina sa zhromaždila pri ceste, ale malé dievčatko so svojím psíkom zostalo v dome.

Veliteľ Wynt Perkins sa musí rozhodnúť, čo urobí, ale predbehne ho Jesse, ktorý sa pre dievčatko vyberie. Wynt ho nasleduje. Dievča nájdu, ale oheň ich uzavrie a na Wynta spadne kus domu. Jesse mu pomôže dostať sa spod trosiek, ľahnú si pod ohňovzdornú fóliu a čakajú, či prežijú...
O rok neskôr cvičí Jesse nováčikov a preberá velenie po Wyntovi, ktorý odchádza do dôchodku. Wynt ho upozorní, že v jednom zo sektorov lesa je veľké sucho a hrozí požiar. Nikto z nich netuší, že k tomu čoskoro príde. A už vôbec nemôžu očakávať, že sa tak stane len preto, aby mohlo ujsť z väzenia niekoľko väzňov.
Úmyselne založený požiar sa veľmi rýchlo šíri. Najatého podpaľača podplatil advokát jedného z väzňov z neďalekej väznice. Zlodej Randall Alexander Shaye pred rokmi ulúpil a ukryl 30 miliónov dolárov a teraz sa chystá na útek. S niekoľkými ďalšími väzňami, ktorí mu majú za úplatok pomôcť, sa zúčastní likvidácie požiaru.

Postrieľa niekoľko ľudí, pozemných hasičov uväzní v autobuse a snaží sa dostať z ohnivého pekla, ktoré sa nebezpečne blíži. Spolu s kumpánmi zajme Jennifer, mladú ženu, ktorá v lese pozorovala vtáky a teraz sa usiluje dostať sa pred ohňom do bezpečia. Netuší, že sa dostala iba z dažďa pod odkvap - zločinci ju totiž chcú použiť ako rukojemníčku.
Jesse obhliada požiar z lietadla. Keď zazrie podozrivú skupinku, zoskočí padákom priamo do náruče utekajúcich väzňov, ktorí sa mu predstavia ako dobrovoľní požiarnici.
Shaye je psychopat, ktorý postupne likviduje svojich kumpánov, aby sa nemusel s nikým deliť o peniaze. Zostáva už len zlikvidovať ženu a Jesseho. Ten sa však nevzdáva bez boja. Po niekoľkých tvrdých bitkách sa už zdá, niekoľkonásobného vraha Shayea už Jesse premohol. Jesse spolu so ženou sa chcú zachrániť pred padajúcimi stromami, spaľujúcou žiarou a vybuchujúcimi nádržami s benzínom. Podarí sa im ukryť sa vo vode pod prevráteným člnom.
Nezničiteľný Shaye sa dostane aj sem a znovu napadne Jesseho...
Nakoniec zločinca premôže všetko spaľujúci oheň na hladine jazera. Zostane z neho len ohorená kostra. Jesse so svojou novou priateľkou vyviaznu so zdravou kožou.