Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Náhla SMRŤ Dana Heribana (†43): Uznávaný lekár ODHALIL pravdepodobnú príčinu... INFARKT to zrejme nebol!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Informácia o náhlom úmrtí obľúbeného slovenského herca Dana Heribana (†43) bola pre všetkých obrovským šokom. Nad tým, čo mohlo byť príčinou jeho nečakaného skonu, sa zamyslel uznávaný lekár Milan Kulkovský. Infarkt je menej pravdepodobný!

Správa o smrti Dana Heribana bola o to šokujúcejšia, že umelec mal len 43 rokov a netrpel žiadnymi zdravotnými problémami. Ako sa neskôr ukázalo, už deň predtým sa sťažoval na veľké bolesti chrbta, kvôli čomu vyhľadal aj zdravotnú pomoc. Na druhý deň ráno mu zlyhalo srdce. 

Príčina jeho náhleho skonu nateraz nie je známa. No skloňovalo sa slovo infarkt. To je však podľa uznávaného slovenského lekára menej pravdepodobné. „Podľa dostupných informácií je na základe mojich skúseností pravdepodobnou príčinou náhleho skonania Daniela Heribana akútna disekcia aorty, ktorá sa žiaľ prejavuje často nešpecificky, napríklad bolesťami chrbta,“ vyjadril sa na sociálnej sieti Instagram. 

Ďuro Brmbalík
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: tvmarkiza.sk)

„Menej pravdepodobnou príčinou je srdcový infarkt. Svoj názor som písať nechcel, no hnevajú ma šíriace sa "zaručené" informácie konšpirátorov, ktorí zbytočne zneužívajú túto obrovskú tragédiu,“ dodal Milan Kulkovský. A naozaj, všetky ťažkosti, ktorými Heriban trpel tesne pred skonom, napovedajú, že príčinou by skutočne mohla byť akútna disekcia aorty. 

Ako píše vusch.sk, symptómom pre túto diagnózu je náhle vzniknutá bolesť na hrudníku, vo vrchnej časti chrbta alebo medzi lopatkami (bolesť je ostrá, trhavá, veľmi silná), ktorá smeruje do krku alebo smerom dolu po chrbte, až do brucha a panvy. Podľa miesta postihnutia aorty disekciou je nevyhnutná buď okamžitá operačná alebo medikamentózna liečba. 

 

Viac o téme: Dano Heriban
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu