Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Toto v Markíze ešte nemali: Krst! V hlavnej úlohe Viktor Vincze

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TV Markíza)

BRATISLAVA - V Záhorskej Bystrici bolo dnes ráno poriadne rušno. Dôvodom bolo otvorenie komunitnej záhrady, ktorej krstným otcom sa stal moderátor Viktor Vincze. Nie je žiadnym tajomstvom, že práve on sa vo veľkom angažuje v ochrane životného prostredia. A tak z aktivít a tém tzv. Zeleného týždňa v Markíze musí mať veľkú radosť.

Dnes ráno v závere Telerána sa diala veľmi milá vec. Markizáci totiž v Záhorskej Bystrici krstili novú komunitnú záhradku. Táto aktivita je jednou z mnohých, ktoré televízia rozbehla v rámci Zeleného týždňa. 

Toto v Markíze ešte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV Markíza)

 

Celotýždňová iniciatíva sa každý deň zameria na jednu oblasť každodenného života - od stravovania, cez módu, energetiku, až po odpadové hospodárstvo. Tento týždeň plný inšpiratívnych akcií a informácií má za cieľ upozorniť na dôležitosť ochrany životného prostredia. TV Markíza každý deň zapojí svojich zamestnancov do tematických aktivít. Cieľom je okrem iného aj inšpirovať divákov a verejnosť k správaniu sa v prospech udržateľnosti, a to nielen prostredníctvom vysielania v TeleráneReflexe, reportážach v Televíznych novinách, tematických filmov na staniciach MarkízaDoma a Dajto, či na Voyo, kde budú po celý týždeň dva špeciálne karusely s filmami s touto tematikou.

 „Cieľom Zeleného týždňa je priniesť tému udržateľnosti a ekológie bližšie našim divákom a ukázať im, že každodenné rozhodnutia môžu prispieť k prospešnej budúcnosti pre nás všetkých. Ako mienkotvorná mediálna spoločnosť si uvedomujeme našu zodpovednosť, aby sme divákom prinášali nielen zábavu, ale aj dôležité témy, ktoré ovplyvňujú našu spoločnosť a životné prostredie,” povedal Matthias Settele, generálny riaditeľ skupiny Markíza.

Toto v Markíze ešte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

V utorok bude témou udržateľná móda, ktorá podporuje recyklovanie oblečenia, upcyklovanie a minimalizmus. Interne organizujeme zbierku šatstva a výmenu oblečenia medzi zamestnancami. Zelený týždeň sa bude sústrediť aj na vplyv módneho priemyslu na životné prostredie. Diváci stanice Dajto si o 20:30 hod. budú môcť pozrieť katastrofický film V oku tornáda.

Streda bude venovaná energiám, vode a deťom. Diváci sa dozvedia o šetrení energiami, udržateľnej architektúre, či ekologických čistiacich produktoch. Na Dajto dostane o 20:30 hod. priestor dobrodružný film Interstellar.

Štvrtok prinesie zameranie na udržateľnú dopravu. Zamestnanci budú vyzvaní na využitie alternatívnych spôsobov prepravy do práce, teda na bicykli alebo prostredníctvom MHD. Dlhodobým cieľom je motivovať zamestnancov, aby počas celého roka ponúkali odvoz do práce kolegom zo svojho okolia. Zo Senca bude do Záhorskej Bystrice bicyklovať aj náš obľúbený moderátor Tomáš Juríček. Večer o 20:30 hod. si diváci na Dajto budú môcť vychutnať dobrodružný film týždňa Geostorm: Globálne nebezpečenstvo.

Piatok bude venovaný téme znečisteného životného prostredia. Diváci si budú môcť pozrieť reportáže o znečistených vodách na Slovensku. Markizáci sa budú celý deň venovať podujatiu firemného dobrovoľníctva „Naše Mesto“ s cieľom podporiť lokálnu komunitu. Green ambasádor Viktor Vincze bude viesť vzdelávaciu eko-besiedku pre deti zo spomínaného občianskeho združenia. Televízia Dajto prinesie o 20:30 hod. výnimočný dokumentárny film Nepríjemná pravda o problémoch globálneho otepľovania, v ktorým sprevádza bývalý americký viceprezident Al Gore. Následne o 22:30 hod. naň nadviaže jeho pokračovanie s názvom Nepríjemná pravda 2, ktoré bolo nakrútené po viac než desiatich rokoch.

V sobotu budú k dispozícii ďalšie programy a filmy o životnom prostredí, určené pre deti. TV Markíza ponúkne ráno o 07:30 hod. rodinný film Happy Feet a o 14:10 hod. rodinnú komédiu Medveď Yogi. Na stanici Doma je o 20:30 hod. pripravený skutočný príbeh Erin Brockovichová, za ktorej stvárnenie si Julia Roberts vyslúžila Oscara. A diváci Dajto si môžu o 20:30 hod. pozrieť hviezdne obsadený triler Smrtiaca epidémia. V nedeľu o 20:30 hod. odvysiela Doma skutočný príbeh Flint: Otrávené mesto s hviezdnou Queen Latifah v hlavnej úlohe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu