Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zabudnite na presladené komédie: Skúste tak trochu inú romantiku

Z filmu Podivný prípad Benjamina Buttona
Z filmu Podivný prípad Benjamina Buttona (Zdroj: http://www.film4.com)

S Valentínom idú ruka v ruke aj romantické snímky. Nemusíte však vždy siahnuť len po príliš sladkých amerických filmoch, ktorých koniec viete predvídať so stopercentnou istotou. Vyskúšajte radšej niektorý z týchto. Sklamaní nebudú ani mužskí diváci.

Láska (2012)

Veľkolepá dráma od Michaela Hanekeho nepatrí k tradičným snímkam, no za srdce chytí každého. Skvelé herecké výkony absolútne dokonale vykreslili pár staručkých učiteľov hudby. Tých nečakane zasiahla nepríjemná rana. Manželka Anna utrpela mŕtvicu a zrazu nič nebolo také ako predtým. Takmer celý dej sa odohráva v priestoroch ich bytu. Možno sa vám snímka bude zdať miestami depresívna, no tento silný príbeh vás dostane.

Charlieho malé tajomstvá (2012)

Pätnásťročný Charlie je síce sympatický, no trochu naivný outsider. Po nástupe do novej školy sa náhodne spriatelí so súrodencami, ktorí mu ukážu život z inej perspektívy. Charlie má však svoje vlastné tajomstvá.... Mimochodom, v snímke hrá aj krátkovlasá Emma Watson.

Podivný prípad Benjamina Buttona (2008)

Snímka postavená na námete autora Veľkého Gatsbyho ohúrila svet. Veď príbeh sympatického päťdesiatnika nie je taký obyčajný. Benjamin Button v starnutí nenasleduje svojich rovesníkov. On naopak - mladne. To, čo sa mu spočiatku páči, ho po čase začne trápiť. Veď mladnúť popritom, čo jeho láska starne, nie je zase taká výhra. V tomto prípade láska až za hrob určite nebude platiť. Skôr - láska až po kolísku...

Navždy mladá (2015)

S problémom veku bojuje aj hrdinka snímky Navždy mladá - Adaline. Tá ako tridsaťročná havaruje, a to sa pre ňu stane osudným. Nezomrie, za to však prestane starnúť. Večná mladosť sa však po čase stane prekážkou v jej normálnom živote. Dcéra je staršia ako ona sama a pochopiteľne musí pravidelne meniť miestno bydliska aj životného partnera.

Cemetery Junction (2010)

Snímka s drsnejším humorom trochu pripomína české Pelíšky. Dej je však zasadený do 7O. rokov v Anglicku. Traja obyčajní chalani z poisťovne si tam užívajú život plnými dúškami. Každý z nich má svoje sny, ideály, balia dievčatá, popíjajú a občas sa aj pobijú. Zo záveru možno nebude každý nadšený, ale aspoň sa to vymyká štýlu bežných romantických filmov.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu