Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

VIDEO Ďalšie pokračovanie 50 odtieňov: Ukážka plná neviazaného sexu i strachu o život!

50 odtieňov slobody uzatvorí populárnu trilógiu
50 odtieňov slobody uzatvorí populárnu trilógiu (Zdroj: Universal Pictures)

Fanúšikovia knižnej trilógie Fifty Shades od spisovateľky E. L. James majú dôvod na radosť. Jedna skupina preto, lebo sa konečne dočká filmu na motívy poslednej knihy, druhá zase kvôli tomu, že sa po premiére finálnej časti už nebude o snímkach hovoriť. Predstavovala si ich totiž úplne inak.

Dej filmu budú čitatelia kníh určite poznať aj odzadu, no stále sa nájdu aj takí, ktorí knižné predlohy nečítali. Keď Anastasia Steelová prvý raz stretla mladého úspešného podnikateľa Christiana Greya, netušila, ako veľmi jej to zmení život. Od začiatku vedela, že vzťah s jej Tieňom nebude prechádzka ružovou záhradou. Christianov životný štýl jej nikdy nebol blízky, no musí sa ho naučiť žiť spolu s ním, a to bez toho, aby stratila vlastnú tvár, integritu a nezávislosť. Christian zas musí prekonať svoju posadnutosť kontrolou a vyrovnať sa s vnútornými démonmi.

Teraz, keď sú konečne spolu, zažívajú nekonečnú lásku, vášeň a vzájomnú blízkosť a otvára sa pred nimi svet nekonečných možností. Zdá sa, že im nič nechýba. Náhle však zasiahne osud a pred Annou ožívajú najhoršie nočné mory. Vo filme uvidíme hercov akoDakota Johnson, Jamie Dornan, Eric Johnson, Rita Ora, Luke Grimes, Victor Rasuk, Jennifer Ehle, Eloise Mumford, Max Martini, Callum Keith Rennie, Bruce Altman, Arielle Kebbel, Robinne Lee, Brant Daugherty či Marcia Gay Harden.

Prvý film dokázal celosvetovo zarobiť takmer 600 miliónov dolárov, pokračovanie sa už muselo uspokojiť "len" s 380 miliónmi. Je vysoko pravdepodobné, že posledná časť opäť osloví o niečo menej divákov, no v štúdiu sa rozhodne nemusia báť. Stále ide o stávku na istotu.Aj keď je trilógia označovaná za jednu z najzbytočnejších a najhlúpejších projektov kinematografie, tak nie je pochýb, že štúdio zarobí. A kto vie, možno tieto peniaze použije do ambicióznejšieho projektu. Do slovenských kín môžete na premiéru zájsť už 8. februára. Čo si o tejto trilógii myslíte vy?

Viac o téme: Dakota JohnsonJamie Dornan50 odtieňov slobody
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu