Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Veľké trápenie Labudu: Trpel silnou cukrovkou a jeden deň chcel vymazať z kalendára!

Marián Labuda Zobraziť galériu (2)
Marián Labuda (Zdroj: SITA)

Slovensko prišlo o ďalšieho významného herca. Vo veku 73 rokov zomrel v piatok v jednej z bratislavských nemocníc Marián Labuda.

Podľa dvoch od seba nezávislých zdrojov herec skolaboval. Stalo sa tak už ráno, keď odchádzal zo svojho domu v Borinke neďaleko Bratislavy a prišlo mu zle pri nastupovaní do auta. Nešlo pritom o prvý Labudov kolaps, po tom prvom, ktorý sa udial v marci 2012, nejaký čas pobudol v nemocnici. Ďalší kolaps prišiel v júli 2016, vtedy išlo o podozrenie na mozgovú príhodu a po šiestich dňoch ho vtedy prepustili do domácej opatery.

Slovenský umelecký svet v šoku: Zomrel herec Marián Labuda (†73)!

Marián Labuda st. sa narodil 28. októbra 1944 v Hontianskych Nemcoch v rodine krajčíra. Dlhé roky bol k rodnej obci citovo pripútaný, situácia sa však zmenila (v 90. rokoch minulého storočia bol za spoločný štát s Čechmi, nebrojil proti Maďarom, a tak mu rodáci dali najavo, že je zapredanec).

Najviac bol Labuda spájaný s komediálnymi rolami, opakom boli úlohy romantikov a milovníkov. Ako sám hovoril, chýbali mu vizuálne predpoklady. Do desiatich rokov bol vraj štíhly ako prútik, potom ochorel reumatickou horúčkou. "Absolvoval som liečenie injekciami a práve po nichsa zo mňa stal súdok," vysvetľoval s tým, že mu v detstve zakázalipohyb. Dlhé roky trpel cukrovkou.

Marián Labuda
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

V novembri 2005 na diaľnici neďaleko Veľkej Bíteše spôsobil smrť dvom ženám. Narazil do nich na zľadovatenej ceste, kde obe ženy zostali po havárii svojho auta. Okresný súd v českom Žďári nad Sázavouho odsúdil na trest odňatia slobody na desať mesiacov s podmienečným odkladom na 30 mesiacov. Zároveň mu zakázal riadiť motorové vozidlá.

To však nebola jeho prvá havária na českých cestách. Ešte v marci 2000 bol účastníkom dopravnej nehody v okrese Tábor. Vtedy sedel vo vozidle ministra kultúry SR Milana Kňažka aj spolu s hercom Milanom Lasicom. Labuda pri havárii utrpel niekoľko zlomenín. Česko mal však rád. V relácii Karla Šípa Všechnopárty (2009) dokonca s úsmevom skonštatoval, že ak by mal umrieť, tak radšej v Čechách. "Určite by mi tu prišlo aj viac ľudí na pohreb" (reagoval úsmevne na svoju nehodu z roku 2005).

Labuda mal s manželkou Vierou, bývalou baletkou, dvoch dospelých synov, z ktorých sa starší Marián potatil a je rovnako hercom.Herectvu sa venuje aj jeho vnukRichard.

Viac o téme: Marián Labuda
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu