Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Krstný otec stvoril hviezdy: 11 detí Marlona Branda, samé rozvody a smútok Meryl Streep

Krstný otec Zobraziť galériu (6)
Krstný otec (Zdroj: Paramount Pictures)

Mafiánska dráma Krstný otec patrí medzi prelomové diela Nového Hollywoodu. Rodina Corleonovcov sa na plátna dostala v roku 1972. Film sa preslávil po celom svete a hereckým hviezdam zmenil život. Pozrite sa na ich osudy.

Marlon Brando (†80)ako Vito Corleone

Hlavný budovateľ mafiánskeho klanu prišiel do USA zo Sicílie.V úlohe bossa sa predstavil legendárnyMarlon Brando.Narodil sa v roku 1924 a počas hereckej kariéryzískal dva Oscary za výkony v hlavných úlohách - v roku 1955 za drámu V prístave a v roku 1973 práve za stvárnenie Dona Vita Corleoneho.V Hollywoode je považovaný za jedného z najlepších hercov histórie. Počas života sa trikrát rozviedol a dohromady splodil 11 detí. Zomrel v roku 2004 vo veku 80 rokov.

Marlon Brando
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Paramount Pictures)

Záhada Titanicu vyriešená: Otázka, ktorá divákov roky trápi, má konečne odpoveď!

Al Pacino(77) ako Michael Corleone

Ďalší významný americký herec ateraz už aj režisér. Je držiteľom Oscara za hlavnú úlohu v snímke Vôňa ženy. Na konte máďalších sedem nominácií na ceny Akadémie filmových umení a vied za vedľajšie roly vo filmoch Krstný otec, Dick Tracy a Konkurenti a hlavné úlohy v snímkach Serpico, Krstný otec II, Psie popoludnie a tiež ...a spravodlivosť pre všetkých.Napriek viacerým medializovaným vzťahom sa nikdy neoženil. Má tri deti.

Al Pacino
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: koláž Telkáč)

James Caan (77)ako Sonny Corleone

Postava člena mafiánskej rodiny mu v roku 1973 vyniesla zatiaľ jedinú nomináciu na Oscara v kariére.Účinkoval v mnohých filmoch, žiadny mu však nepriniesol väčšiu popularitu ako Krstný otec.V osobnom živote ho poznačili krachy manželstiev. Rozviedol sa až štyrikrát, má päť detí a viac než tridsať rokov sa venuje karate.

James Caan
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: koláž Telkáč)

Robert Duvall (87) ako Tom Hagen

Don Vito ho prijal do rodiny, pretože právnik sa v rodine organizovaného zločinu vždy hodí.RobertDuvall sa výrazne presadil aj po filme Krstný otec av roku 1984 dokonca získal Oscara v kategórii Najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe za snímku Tender Mercies.Má hviezdu aj naHollywoodskom chodníku slávy. Aj jeho však sprevádza akési prekliatie. Tri manželstvá sa mu rozpadli, momentálne už viac než 13 rokov stojí po jeho bokuargentínska herečka Luciana Pedraza, ktorá je o 41 rokov mladšia.

Robert Duvall a manželka
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Kultová Obecná škola skrýva tragické osudy: Nedostatok talentu, drogy a náhla smrť

John Cazale(†42) ako Fredo Corleone

Skrátene, Fredo predstavoval čiernu ovcu rodiny a slabomyseľného čudáka.V realite bol úspešným hercom a dva roky partneromMeryl Streep, ktorá pri ňom stála až do smrti. Diagnostikovali mu rakovinu pľúc, na ktorú zomrel v roku 1978.Tesne predtým dokončil filmThe Deer Hunter.

John Cazale a Meryl Streep
Zobraziť galériu (6)
John Cazale a Meryl Streep  (Zdroj: nymag.com)

Viac o téme: Marlon BrandoKrstný otecAl PacinoJames CaanRobert DuvallJohn Cazale
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu