Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Čas neúprosne letí: Spomienka na Heatha Ledgera! Smutné výročie tragickej smrti

Heath Ledger Zobraziť galériu (2)
Heath Ledger (Zdroj: SITA)

Pred desiatimi rokmi, konkrétne 22. januára 2008, zomrel vo veku 28 rokov austrálsky herec Heath Ledger, ktorý hral v takmer dvadsiatich austrálskych a hollywoodskych filmoch.

Do medzinárodného povedomia vstúpil v roku 2000 vďaka historickému veľkofilmu Patriot, v ktorom si zahral syna hlavnej postavy, ktorú vytvoril Mel Gibson. Jeho smrť v newyorskom byte šokovala celý svet.Príčinou bolo predávkovanie liekmi,polícia to označilaza nešťastnú náhodu. Zostala po ňom dcéra Matilda, ktorú mal so svojou bývalou partnerkou, herečkou Michelle Williamsovou.

Najslávnejšia úloha

Ledgera preslávila najmä rola homosexuálneho kovboja vo filme Skrotená hora, za ktorú bol v roku 2006 nominovaný na Zlatý glóbus a Oscara, obe ceny získal in memoriam za predposlednú natočenú snímku, ktorou bol Temný rytier. Rodák z Perthu (narodený 4. apríla 1979) si tiež zahral hlavnú úlohu v romantickom dobrodružnom filme Príbeh rytiera, ktorý sa nakrúcal v Prahea zažiaril ajv Plese príšer, Bratoch Grimmovcov alebo vúloheCasanovu.

Heath Ledger
Zobraziť galériu (2)
Heath Ledger  (Zdroj: SITA, internet)

Dokument o filmovej hviezde

Americká televízia Spike TV minulý rok o Ledgerovi pripraviladokumentárny film. Snímka zahŕňa okrem nových záberov aj rozhovory,napríklad s jeho sestrouKate Ledger, hudobníkoma priateľomBenomHarperom, bývaloupriateľkouChristinouCauchi, režiséromAngomLeema mnohými ďalšími. Dokument však poukazuje aj na hercov vnútorný konflikt. "Chcel byť slávny, a keď ten moment prišiel, zrazu to nechcel," vyjadril sa filmárMattAmato.

Viac o téme: Heath Ledger
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu