Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Po 20 rokoch vyšla s pravdou von: Paul Newman sa zachoval ako veľký džentlemen

Susan Sarandon Zobraziť galériu (2)
Susan Sarandon (Zdroj: SITA/Photo by Willy Sanjuan/Invision/AP)

Hollywoodska herečka Susan Sarandonová povedala, že jej kolega Paul Newman pri spoločnom nakrúcaní jedného filmu dal časť zo svojho honorára, keď zistil, že ten jej je nižší ako jeho. V rozhovore pre BBC o Newmanovi povedala, že to bol klenot.

Newman zomrel v roku 2008 a so Sarandonovou sa stretol pri nakrúcaní filmu Súmrak v roku 1998. Jednu z hlavných rolí hral tiež Gene Hackman a Sarandonová zistila, že obaja dostali rovnaký honorár, vyšší ako ten jej. Keď sa to dozvedel Newman, povedal: "Tak ja ti dám časť toho svojho."

Paul Newman
Zobraziť galériu (2)
Paul Newman  (Zdroj: denofgeek.com)

Telkáč roka 2017 - Finále! Hlasovanie vrcholí

Sarandonová v rozhovore hovorila o nevyváženom odmeňovaní hercov a herečiek a zmienila sa aj o Emme Stoneovej. "Emma raz povedala, že dostala zaplatené rovnako, pretože herci-muži na tom trvali a podelili sa s ňou o časť peňazí určených im. A stalo sa to tiež mne, keď som pred mnohými rokmi nakrúcala s Paulom Newmanom. Áno, bol to klenot."

Sarandonová povedala, že v prípade filme Súmrak produkcia uzavrela dohodu o rovnocenných honorároch pre hlavných predstaviteľov, avšak týkala sa len predstaviteľov dvoch mužských rolí. Pritom meno Sarandonovej bolo na plagáte rovnako ako meno Newmana a Hackmana.

Viac o téme: Paul NewmanSusan Sarandonová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu