Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ešte stále manželka sexuálneho monštra Weinsteina: Konečne otvorene prehovorila!

Georgina Chapmanová Zobraziť galériu (2)
Georgina Chapmanová (Zdroj: Photo by Chris Pizzello/Invision/AP)

Manželka amerického filmového producenta Harveyho Weinsteina, módna návrhárka Georgina Chapmanová, pripustila, že bola v minulosti veľmi naivná. O sexuálnych výpadoch svojho muža nevedela, povedala módnemu magazínu Vogue.

Štyridsaťdvaročná Chapmanová poskytla väčší rozhovor médiám viac ako pol roka po tom, čo teraz 66-ročného Weinsteina začali prvé ženy obviňovať zo sexuálneho obťažovania. To odštartovalo kampaň #MeToo, vďaka ktorej sa ženy na celom svete začali zverovať s negatívnymi skúsenosťami so sexuálnym obťažovaním alebo násilím.

Len Weinsteina od vlaňajšieho októbra obvinili z nevhodného správania desiatky žien, vrátane slávnych herečiek ako je Gwyneth Paltrow alebo Angelina Jolie. Chapmanová manžela už po prvých obvineniach opustila a ohlásila rozvod, zatiaľ sú ale stále manželia.

"Existovala časť môjho ja, ktorá bola strašne naivná. Naozaj naivná," povedala britská návrhárka prestížnemu módnemu časopisu. Ona sama však o prípadoch manželovho nevhodného správania údajne nič nevedela. "Kvôli tomu je to tak neskutočne bolestivé. Verila som, že máme šťastné manželstvo. Svoj život som milovala," zverila sa Chapmanová.

Harvey Weinstein
Zobraziť galériu (2)
Harvey Weinstein  (Zdroj: Photo by Chris Pizzello/Invision/AP)

Po odluke vraj zhodila niekoľko kilogramov a dlho sa neodvážila vyjsť z domu. "Nechcem zo seba robiť obeť, pretože to nie som. Som žena v hroznej situácii, ale v tom nie som sama," zdôraznila. Niekdajší filmový producent Weinstein sa priznal k nevhodnému správaniu, ale opakovane odmietol obvinenia, že nútil ženy k sexu bez ich súhlasu.

S Chapmanovou sa Weinstein oženil v roku 2007 a má s ňou dve deti vo veku päť a sedem rokov. "Čo im budú ľudia hovoriť? Svojho otca milujú," povzdychla si návrhárka a vyhŕkli jej slzy. Teraz prežíva chvíle hnevu, zmätenosti a vykoľajenia.

Chapmanová vedie so svojou priateľkou značku Marchesa. Spočiatku sa objavili výzvy k jej bojkotu, pretože nikto nechcel byť nijako spájaný s Weinsteinom. Na galavečere v newyorskej Metropolitnej opere ale minulý víkend herečka Scarlett Johanssonová na sebe opäť mala šaty z módneho domu Marchesa.

Weinsteinov právnik medzitým v rozhovore s BBC povedal, že jeho mandant sa cíti osamotený a je rozhnevaný. Obvinenia mnohých žien podľa neho nezodpovedajú skutočnosti. Tento týždeň odstúpil zo svojej funkcie newyorský prokurátor Eric Schneiderman, ktorý vlani v októbri začal vyšetrovanie Harveyho Weinsteina. Aj jeho totiž niekoľko žien obvinilo z násilia a vyhrážania.

Viac o téme: Harvey WeinsteinGeorgina Chapmanová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu