Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Mali byť vo filme, no režiséri sa rozhodli inak: VIDEO Títo herci dostali stopku

(Zdroj: SITA/AP/Invision, Jordan Strauss, Richard Shotwell, Evan Agostini, Charles Sykes)

Zrejme všetci sa zhodneme na tom, že herecké obsadenie je jednou z najdôležitejších zložiek vo filme. Kasting majú preto na svedomí špeciálni členovia štábu, no nie vždy rozhodujú o koncovom zložení hercov. V týchto snímkach sa režiséri rozhodli, že niektorých známych hercov napriek ich snahe úplne vystrihnú z filmov.

Harrison Ford (E.T. -Mimozemšťan, 1982)

Harrison Ford vdýchol život dnes už legendárnej postave Indiana Jonesa. V spolupráci s režisérom Stevenom Spielbergom vznikol prvý zo série filmov Dobyvatelia stratenej archy (1981). Rok na to sa Spielberg ujal réžie kultového film E. T. - Mimozemšťan. Vo filme sa mal objaviť aj Harrison Ford ako riaditeľ školy, ktorú navštevoval Eliott.

Dokonca natočili aj pár scén, kde karhal Eliotta za zlé správanie. Nakoniec však všetky scény s Fordom vystrihli kvôli časovým obmedzeniam. Henry Thomas (mladý Eliott) však na Forda nezabúda. On aj Spelberg boli jeho idolmi a stretnutie s nimi bolo vtedypreňho obrovským okamihom.

Sienna Miller (Black Mass: Špinavá dohoda, 2015)

Keď Siennu Miller vystrihli z filmu Black Mass, rozoberali to médiá po celom svete. Hlavnú úlohu vo filme podľa skutočných udalostí o Whiteym Bulgerovi, mafiánskom bratovi štátneho senátora, si zahral Johnny Depp. Miller mala hrať jeho priateľku Catherine Greig, no scény s ňou boli napokon kompletne vymazané, rovnako ako jej postava.

Režisér Scott Copper povedal, že sa tak rozhodol kvôli dejovej línii. Postava Greigovej bola pre režiséra nevýznamná.Veril totiž, že roky, na ktoré sa vo filme sústredili, boli menej dramatické. V snímke tak vystupovala len Dakota Johnson ako čašníčkaLindsey Cyr, s ktorou bol ženatý 12 rokov a mali spolu jedno dieťa. Herečku to mrzelo, pretože si už cvičila bostonský prízvuk a pozerala nespočetne veľa snímok, aby sa prispôsobila úlohe.

Ellen Pompeo (Večný svit nepoškvrnenej mysle, 2004)

Herečka známa najmä zo seriálu Klinika Grace, kde si zahrala hlavnú postavu, mala dostať zaujímavú úlohu vo filme Michela Gndryho Večný svit nepoškvrnenej mysle. Mala si zahrať bývalú priateľku Jima Carreyho. Dokonca natočila aj pár scén. Režisér sa však nakoniec rozhodol vystrihnúť ju z filmu. Napriek tomu ostala Gondrymu vďačná, že si ju vybral. Týchto pár scén jej vraj pomohlo stvárniť niekoľko rôznych scén neskôr v jej kariére a takisto jej to v mnohom dvihlo herecké sebavedomie.

Andy Garcia (Nebezpečné myšlienky, 1995)

Vo filme Nebezpečené myšlienky sa ako učiteľka problémových žiakov predstavila Michelle Pfeiffer. Málokto však vie, že sa vo filme mala objaviť ešte jedna postava. Andy Garcia si totiž mal zahrať vyvoleného Michelle Pfeiffer. Sama herečka požiadala, aby sa takáto postava v jeho podaní vo filme objavila. No tvorcovia a ani herec s týmto nesúhlasili. "Čítal som scenár a povedal som jej (Michelle Pfeiffer), že naozaj nepotrebuje mať vo filme nejakú lásku," povedal Garcia pre Blog Talk Radio.


Mohlo by vás zaujímať:Z McDonaldu na strieborné plátna: VIDEO Takto dobyl charizmatický Franco Hollywood


Tobey Maguire (Pí a jeho život, 2012)

V oscarový filme Pí a jeho život sa mal pôvodne predstaviť Tobey Maguire, no nestalo sa tak. Dôvod vás zrejme prekvapí. Byť veľkou hviezdou totiž nie je vždy výhoda. Režisér Ang Lee totiž povedal, že Maguire je príliš slávny na to, aby bol vo filme.

Z filmu ho preto vystrihol a nahradil ho menej známym Rafeom Spallom. "Milujem Tobeyho, ale je to malá úloha," povedal Lee pre USA Today. "Takže keď sa filmová hviezda jeho veľkosti objaví v zábere, príliš to púta pozornosť. V takomto filme to nie je príliš funkčné." Lee zrejme naozaj vedel, čo robí.

Rachel Weisz (K zázraku, 2012)

Rachel Weisz sa mala objaviť po boku Bena Afflecka v úlohe Dinah vo filme K zázraku. Na svojej úlohe pracovala tri mesiace. Napriek tomu, že si herečka bola vedomá praktík režiséraTerrence Malick, rozhodla sa v natáčaní pokračovať.

Malick totiž často zvykol meniť obsadenie vo svojich filmoch. Weisz sa v mnohých rozhovoroch vyjadrila, že jej postava nikdy neuzrie svetlo sveta. Tak sa aj stalo a jej trojmesačná práca vyšla nazmar. "Vyzerá to tak, že moju postavu vystrihli," povedala neskôr herečka. "Takže som mala tú možnosť s ním (Malickom) pracovať, no nebudem mať to potešenie, aby som svoju prácu aj videla."

Uma Thurman(Divosi, 2012)

Divosi prišli do kín v roku 2012 a v rámci režisérskej tvorby Olivera Stonea išlo o naozaj zaujímavý počin. Príbehom divákov sprevádzala postava Ophelie. Spolu so svojimi dvoma kamošmi mala zaujímavý vzťah a postupne sa všetci traja kvôli biznisu s drogami dostali do ťažkostí. V hlavnej úlohe Ophelie sa predstavila Blake Lively, šarmantná manželka Ryana Reynoldsa.

Krásna blondínka mala mať vo filme matku, ktorú mala zahrať Uma Thurman. Táto postava mala vysvetliť históriu Opheliiných vzťahov. Thurman natočila niekoľko scén, no vo finále sa rozhodli komplet všetky scény a celý príbeh z filmu vystrihnúť. "Je škoda, že ste o túto časť príbehu vo filme prišli. S Umou to bol naozaj skvelý zážitok a myslím, že divákom by to vysvetlilo, prečo Ophelia takto skončila," povedala Lively pre MovieLine.

Viac o téme: Harrison FordUma ThurmanTobey MaguireSienna MillerRachel Weisz
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu