Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Stali sa nástrojmi na zabíjanie: Títo herci po sebe vo filmoch zanechali najviac mŕtvol

Najviac filmových zabití
Najviac filmových zabití (Zdroj: Telkáč koláž, SITA/AP Photo, YouTube,)

Fanúšikovia akčných filmov odjakživa milovali hlavných hrdinov, ktorí sa nebáli ísť za svojím cieľom doslova cez mŕtvoly. Niekedy sa to podpísalo aj pod kvalitu filmu, pretože väčšina zo spomínaných hercov sa radí skôr k nadpriemernému B-éčku, než medzi A-čkové pecky. Pozrite sa s nami na výber hrdinov, ktorí za sebou nechali najviac mŕtvych tiel v histórii kinematografie.

5. Steven Seagal

Akčná hviezda sa dostala na výslnie v 90. rokoch, a to hlavne vďaka snímke Prepadnutie v Pacifiku. Odvtedy sa pomerne neúspešne pokúša opäť dosiahnuť nový kariérny vrchol, vlastne musíme povedať, že zatiaľ sa mu darí presný opak. V roku 2016 dokonca nakrútil hneď sedem filmov, pričom až štyri z nich boli na Česko-Slovenskej filmovej databáze fanúšikmi označené za odpad. Okrem toho však 66-ročný herec plánuje na tento rok ďalšie tri filmy. Na svojom konte by mal mať 791 zabití, no to rozhodne nie je jeho konečné číslo (do tohto počtu je ale zarátaných aj 71 zabití zo seriálu True Justice).

4.Arnold Schwarzenegger

Ikonický Terminátor oslávil minulý rok 70-tku, no neprateľov kosí jedného za druhým aj v tomto úctyhodnom veku. Na jeho konte mu svieti 829 zabitíana zozname plánovaných snímok má až sedem projektov, pričom medzi nimi je aj (ďalší) reštart Terminátora, Legenda o Conanovi a celovečerný Kung Fury, ktorý má vychádzať z rovnomenného krátkometrážneho projektu z roku 2015. To znamená, že pokiaľ bude Arniemu slúžiť zdravie, tak si takmer s istotou siahne na métu tísicky zabitých nepriateľov na filmovom plátne.

Ivan Reitman - rodák z Komárna nakrútil Ghostbusters a rozosmial Schwarzeneggera

3. DolphLundgren

Dolphyho kariéra sa začala skutočne sľubne. V roku 1985 sa jeho meno skloňovalo hlavne so snímkou Vyhliadka na smrť a s postavou nekompromisného boxera Ivana Draga, ktorý sa nebál postaviť samotnému Rockymu. Odvtedy je však jeho kariéra popretkávaná priemernými filmami, medzi ktorými svietia azda len niektoré seriálové projekty a séria Expendables.Na svojom konte má viac ako 80 snímok a podobne ako mnohí v tomto zozname, ani on sa ešte nechystá na dôchodok. Jeho postavy majú na rukách krv 919 postáv, pričom najviactiel za sebou nechal v komiksovej adaptácii Punishera.

2. Jet Li

Velikán bojových umení len nedávno oslávil 55. narodeniny, čo jasne svedčí o tom, že na skloňovanie filmového dôchodku pri jeho mene máme ešte množstvo času. Svoju kariéru začal v roku 1982 a nakrútiť musel až 25 domácich snímok, než sa mu definitívne otvorila brána do Hollywoodu. Na plátne zabil viac ako 1000 ľudí (konkrétne ide o číslo 1076), pričom nejde nespomenúťprojektThe Warlords. Tu sa jeho postavadostala priamo do vojnovej zóny a usmrtila viac ako 100 nepriateľov.

Milujeme ich, no tváre nepoznáme: Komu patria hlasy dabingových hercov v seriáloch?

1.Jimmy Wang Yu

Legendárny čínsky herec, ktorého už len tak niekto neprekoná. Na konce má viac ako 80 filmov a takmer presne 2500 zabití, čo je skutočne šialené číslo. Ľudia z neho v priebehu rokov urobili doslovamystickú postavu. Keďže herec o svojej minulosti mlčí, jeho fanúšikovia okolo neho vytvorili akýsi kult, čo malo za následok, že niektoré informácie okolo jeho detstva či filmových začiatkov majú dnes už minimálne dve verzie a nikto sa nevie zhodnúť na pravde. Za spomenutie však určite stojí130 mŕtvol v The Assassin a takmer 300vInvincible Sword.

Viac o téme: Arnold SchwarzeneggerSteven SeagalJet LiFilmové zabitia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu