Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Česká speváčka hviezdi v kanadskom filme: Predvedie divákom perfektný bozk?

Lucie Vondráčková, The Perfect Kiss Zobraziť galériu (2)
Lucie Vondráčková, The Perfect Kiss (Zdroj: Motion Picture)

Česká speváčka a herečka Lucie Vondráčková donakrúcala v Kanade romantickú komédiu The Perfect Kiss. V snímke stvárnila hlavnú úlohu, mladú, nie veľmi úspešnú realitnú maklérku Tanyu, ktorá je presvedčená o tom, že stretla muža svojho života.

Skutočná láska je však nevyspytateľná a tak ako na mnohých, i na Tanyu čaká napokon za celkom iným rohom. "Je to taká romantická komédia pre ženy, taká akú máme všetky rady - teda ja mám rada takéto filmy. A je to o tom, že keď tú lásku najviac hľadáme a myslíme si, že sme ju našli, tak je väčšinou niekde úplne inde, než si myslíme. Tanya si myslí, že tú svoju lásku už stretla, no stále jej do cesty prichádza jeden muž, ktorý ju vlastne celkom otravuje, lezie jej na nervy, vždy ju vidí v tom najhoršom rozpoložení, no a potom Tanya zistí, že...,“ naznačila Vondráčková.

Známa umelkyňa podporuje snímky so ženami v hlavných úlohách. Len v nich sa totiž podľa nej môže naplno prejaviť ženská všestrannosť. "Mňa baví, keď je v romantických komédiách hlavná hrdinka žena. Príde mi, že sú v kinematografii potrebné a sú potrebné aj v živote. Myslím, že nastal čas, keď by ženy konečne mali trošku prevziať vládu do svojich rúk, tak mi to vyhovuje. Držím palce autorom, ktorí píšu ženské postavy. Zároveň mi to príde, že tieto hlavné hrdinky, hlavne v romantických komédiách, sú vždy trošku šibnuté. Ja si myslím, že sme trošku magorky a keď je hlavnou postavou vo filme muž, žena je skôr ten ozdobný element. To ma nebaví, pretože ženy majú v sebe aj tú komediálnosť, mnohé sú aj mamy, sú rozlietané, zvládajú štyri veci naraz a v tom spočíva ich sila. Keď je hlavnou postavou muž, tak tam už nie je priestor na takéto celistvé zobrazenie tej ženy. Ja som v tomto taká trošku feministická,“ podotkla.


Mohlo by vás zaujímať:Mladá, krásna a nadaná: Margot Robbie nie je žiadna slečinka, hrá hokej a loví divoké prasatá


V novinke, ktorá by sa na plátnach slovenských kín mala objaviť v novembri, si s 38-ročnou rodáčkou z Prahy zahrali aj Sami Osman, Liliana Komorowska, Jake Lewis, Sophie Gendron či Landy Cannon.

Počas celého nakrúcania ich sprevádzala krutá zima. "Je to taký vianočný film, točili sme ho vo veľkej zime, v Kanade sú zimy aj mínus dvadsať či tridsať. Keď som si dávala pusu s tým chlapcom, keď nastal ten ‘perfect kiss‘, bolo asi mínus 25, skoro sme o seba primrzli. Ale keď sa na to pozerá divák, pôsobí to príjemne, lebo tam aj keď je strašná zima, skoro stále tam svieti slnko,“ ozrejmila Vondráčková.

K filmu naspievala i titulnú pesničku a nakrútila videoklip, ktorý si môžu jej priaznivci už nejaký čas pozrieť aj na YouTube. "Ja som to vôbec nemala v pláne, prišlo mi fajn byť v Kanade len mamou a pracovať v Česku, mala som to tak pekne rozdelené, ale ten osud si vás aj tak nájde. V Kanade som nechcela hrať, prišlo mi to nevýhodné a nechcela som tam ani spievať a aj napriek tomu si ma našli autori, ktorí mi napísali pesničku. Bránila som sa, ale nechceli na to osloviť nikoho iného. Niekedy niet úniku. A možno práve keď to až tak veľmi nechcete, vtedy to príde,“ poznamenala.

Okrem toho Vondráčková v tejto chvíli dokončuje i nový album. Ohlásená novinka, na ktorú pred tromi mesiacmi upozornila i videoklipom k singlu Nad Vltavou, by mala uzrieť svetlo sveta v septembri. "Bude to popovo-folkový album. Ja od začiatku robím moderný pop a neskôr som si obľúbila aj folk. Budú tam tanečné pesničky, aj zamilované, myslím, že sa rodí výnimočný album, ale to hovoria všetci interpreti,“ zasmiala sa.

"Bude to veľmi osobná platňa, každý môj album je ako taký môj denník. Bude plný príbehov. Tým, že som herečka, baví ma spievať o príbehoch a o emóciách,“ uviedla speváčka, ktorá z dôvodu príprav albumu lieta posledné mesiace často na otočku do Česka. "Vždy keď môžem, odídem do Česka na desať dní, tam spievam, spievam, spievam a potom zas letím do Kanady. Je to logisticky trochu náročné, ale dá sa to,“ uzavrela.

Viac o téme: Lucie Vondráčková
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu