Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Rebel De Niro si servítku pred ústa nekládol: VIDEO Poviem len jedno, do ri*i s Trumpom!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP/Michael Zorn/Invision)

Americký oscarový herec Robert De Niro využil nedeľné udeľovanie divadelných cien Tony ku kritike prezidenta Spojených štátov Donalda Trumpa, ktorého opakovane počastoval vulgarizmami. Servítku pred ústa si nekládol a svoj jasný odkaz zakončil víťazoslávnym gestom.

Filmová hviezda De Niro patrí v umeleckých kruhoch k najhlasnejším odporcom republikánskej hlavy štátu. Počas predvlaňajšej volebnej kampane tiež podporoval neúspešnú demokratickú prezidentskú kandidátku Hillary Clintonovú.Biely dom zatiaľ udalosť nekomentoval.

Do r*ti s Trumpom!

Rázne vyhlásenie prišlo bez akéhokoľvek prejavu či varovania."Chcem povedať len jednu vec. Do r*ti s Trumpom. (Fuck Trump)," povedal na úvod De Niro a následne na znamenie víťazstva zdvihol ruky. Jeho vyhlásenie sprevádzal jasot a ováciedivadelnýchhercov, režisérova producentov. Publikum De Niroveslová ocenilo pochvalným krikom a obrovskými ováciami.

"Už dávno nejde o to povedať preč s Trumpom, ale je potrebné poslať Trumpa do ...," dodal herec. De Niro už svoj komentár ďalej nerozvádzal a začal predstavovať speváka Brucea Springsteena, uviedla agentúra Reuters. Neodpustil si však výzvu k účasti na novembrových parlamentných voľbách, pretože ide o pravdu, transparentnosť a charaktervlády.

Rebel De Niro si
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Michael Zorn/Invision)

Vulgarizmus nemohli počuť všetci

De Nirov prejav si však živo nemohli vypočuť všetci. Zatiaľ čo ľudia prítomní v sále použitie vulgarizmu jasne počuli, televízia CBS v kritickom momente prenos zvuku stlmila.CBSvysielala udeľovanie cien naživo.Živé prenosy v USA už niekoľko rokov televízie vysielajú s niekoľkosekundovým časovým oneskorením, aby sa prípadné nadávky mohli včas vystrihnúť.

Rebel De Niro si
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Michael Zorn/Invision)

Napriek tomu je však možné pôvodný záznamna internetedohľadať. "De Nirov komentár bol improvizovaný a nečakaný," uviedla televízia CBS vo vyhlásení. "Urážlivý slovník bol z vysielania vymazaný," dodala. Oscarový herec Robert De Niro už v minulosti niekoľkokrát zaujal voči Trumpovi kritické stanovisko, píše DPA.

Viac o téme: Robert De NiroTony Awards
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu