Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Jiří Mádl sa púšťa do nového filmu: Už našli aj náhradu za zosnulého Třísku

Jiří Mádl
Jiří Mádl (Zdroj: SITA/Jozef Jakubčo)

Český herec a režisér Jiří Mádl začne v auguste nakrúcať svoj druhý film podľa vlastného scenára. Informuje o tom český spravodajský portál iDNES.cz. Snímka Na střeše, v ktorej mal hlavnú rolu pôvodne stvárniť Jan Tříska, by sa mala do českých kín dostať 7. februára 2019. Zosnulého Třísku v nej nahradí Alois Švehlík, po boku ktorého sa predstavia napríklad aj Vojtěch Dyk či Adrian Jastraban.

"Po tom, čo nás opustil Jan Tříska, nebolo jednoduché hľadať nového predstaviteľa pre hlavnú postavu, profesora Rypara. Alois Švehlík mi však zrazu tak padol do oka, že už som necítil len zarputilosť, ale skutočné tešenie sa na jednotlivé scény s ním. Človek musí veriť, že sa veci dejú, pretože tak majú byť," vyjadril sa Mádl.

Hlavný hrdina v podaní 78-ročného Švehlíka poskytne dočasné útočisko mladému Vietnamcovi, ktorého našiel ukrytého na streche svojho domu. Spolužitie nevraživého pána, ktorý sa hnevá na celý svet, a mladíka v zúfalej situácii v neznámom meste, prináša trecie plochy, tragikomické situácie i prekvapivé riešenia. Mladíka stvárni Lukas Duy Anh Tran.


Mohlo by vás zaujímať:Česká speváčka hviezdi v kanadskom filme: Predvedie divákom perfektný bozk?


Mádl začal na scenári pracovať počas štúdií v Spojených štátoch. "V New Yorku som býval na internátoch s ázijským ilegálom. Môj kamarát si prešiel podobným osudom ako mladík vo filme. Bol som súčasťou jeho dobrodružstva takmer tri roky a viem, ako môže osloviť a predovšetkým pobaviť divákov," prezradil mladý filmár s tým, že podobne ako v prípade svojho autorského debutu Pojedeme k moři (2014) chce dať filmu horkosladký nádych. "Ak máte parťáka, môže byť život zatratenca, ktorého nikto nechce, celkom zábavný. Motorom príbehu je trocha protizákonného správania sa s úmyslom niekomu pomôcť," uzavrel 31-ročný tvorca.

Viac o téme: Jiří MádlNa střeše
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu