Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Legendárny seriál Krok za krokom skončil pred 20 rokmi: Toto ste o ňom nevedeli

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: IMDB/Warner Bros/Courtesy Everett Collection)

Jedným z početných amerických seriálov, ktoré televíznej stanice s obľubou opakujú, je rodinný sitcom Krok za krokom. Príbehy početnej rodiny založené predovšetkým na podpichovaní sa nevlastných súrodencov skončili pri počte 160 dielov, posledný z nich bol premiérovo vysielaný v USA pred 20 rokmi, 26. júna 1998.

Dej seriálu spočíva v mnohých zápletkách, často s poučným záverom, ktoré prináša manželstvo partnerov. Každý z nich má z predchádzajúceho vzťahu tri deti. Hlavné úlohy manželskej dvojice Lambertových stvárnili známy televízny herec Patrick Duffya Suzanne Somersová.

Kvôli seriálu sa vzdal Dallasu

Duffy sa na seriáli podieľal aj ako jeden z režisérov. Prvých 22 epizód, ktoré mali slušný divácky ohlas, bolo odvysielaných v roku 1991. Všetkých 160 dielov trvá dohromady 58 hodín 40 minút. Patrick Duffy sa už predtým preslávil v ďalšom legendárnom seriáli Dallas. Ten na chvíľu opustil, no vrátil sa doň.

Foto: SITA/AP/Lionel Cironneau
Zobraziť galériu (2)
Foto: SITA/AP/Lionel Cironneau  (Zdroj: SITA/AP/Lionel Cironneau)

Seriál končil v roku 1991 a práve vtedy prišla Duffymu ponuka, aby účinkoval v seriáli Krok za krokom. Vyzerá to tak, že svoje rozhodnutie neoľutuje. Krok za krokom sa stal populárnym seriálom 90. rokov. V jednej z epizód lúšti Frank krížovku a nevie prísť na meno mesta v Texase na šesť písmen. Ide o narážku na seriál Dallas.

Filmový pár a šialený synovec

Jedno z detí si zahrala aj herečka Christine Lakin. Počas seriálu sa dala dokopy s Jeffom Judayom, s ktorým tvorila pár štyri roky. Dnes je herečka šťastne vydatá a má jedno dieťa. Druhé sa má narodiť v septembri tohto roku.

V seriáli si streleného bratranca Koudyho zahral Sasha Mitchell. Jeho prešlávená hláška "čéče" sa v angličtine uvádza ako cool. Mitchell si s Duffym zahral už predtým. V rovnakom vzťahu ujo - synovec sa objavili v Dallase. Mitchellje kickboxer a má čierny pás v taekwonde. Obe veci mu uškodili pri búrlivom rozvode s prvou manželkou. Polícia ich navštívila niekoľkokrát kvôli nahlásenému domácemu násiliu. Duffy si Mitchella vybral sám práve kvôli dobrým skúsenostiam z Dallasu. Bohužiaľ, kvôli problémom so zákonom sa musel so seriálom rozlúčiť.

Fiktívny dom

Dom, ktorý sa stal pre seriál predlohou, nájdu fanúšikovia na Fletcher Avenue v Kalifornii. Rovnako aj Frankov dom, ktorý sa objavil iba v prvom dieli. Oba domy sa nachádzajú blízko seba na tej istej ulici. V domoch sa nenatáčalo, všetko prebiehalo v Los Angeles v štúdiu. Step by steptiež znamená, že pre každého člena rodiny je presne polovica zvyšku rodiny nevlastná, čo sa v angličtine povie spojením step family.

Viac o téme: Video: YouTube/Lorimar TV
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu