Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

V Bratislave začali natáčať slovenský film Generál: V hlavnej úlohe známy herec

Milan Ondrík
Milan Ondrík (Zdroj: Milan Ondrík)

V bratislavských štúdiách RTVS sa začal vo štvrtok natáčať slovenský film Generál, ktorý bude mapovať osudy jedného z tvorcov slobodného Československa, generála francúzskej armády Milana Rastislava Štefánika.

Režisérom filmu a spoluautorom scenára je Francúz Jérôme Cornuau, ktorý má na svojom konte viacero medzinárodne úspešných francúzskych filmov. "Štefánik predstavuje úžasné prepojenie medzi Slovenskom, Československom, Francúzskom a Európou. Jeho osud je nesmierne zaujímavý, pretože sa pohyboval v prostredí formovania dnešnej Európy,“ hovorí Cornuau.

"Film chce zachytiť dramatickú dobu, ale aj psychológiu veľkej osobnosti v osudových dejinných zlomoch. Aj výtvarne pôjde o spojenie realistického pohľadu a istej štylizácie doby na prelome 19. a 20. storočia,“ doplnil francúzsky režisér.

Štefánika bude vo filme Generál hrať Milan Ondrík, ktorý vníma svoju postavu ako veľkú výzvu. "Veľa ľudí vníma Štefánika cez jednu fotku v generálskej čapici. Ale Štefánik bol mnohostranná a provokatívna osobnosť, ktorej príbeh sa ani nezmestí do jedného filmu,“ povedal herec.

"So Štefánikom ma spája to, že tak, ako on, aj ja pochádzam z dediny a bol som šieste dieťa v rodine. Pevne verím, že sa nám s režisérom podarí predstaviť jeho život čo najautentickejšie," dodáva Ondrík.

Viac o téme: Milan OndríkGenerál
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu