Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Chýba vám v živote podivnosť? VIDEO Pozrite si tieto geniálne seriály!

koláž - geniálne podivné seriály
koláž - geniálne podivné seriály (Zdroj: koláž Telkáč)

Nie sú určené pre každého, no kto sa k nim dostane, pochopí. Sú podivné a zároveň geniálne. Hrozné a úžasné. Nechcete ich pozerať, no nedokážete prestať. Tieto podivnosti v podobe seriálov stoja za pozornosť.

Killing Eve

Britskú podivnosť, morbídny humor, napätie, akciu aj skvelé postavy prináša seriál, ktorý vznikol pod dohľadom BBC. Killing Eve stačí vidieť raz a viete, že už musíte pokračovať. O genialite seriálu svedčí aj množstvo nadšených fanúšikov a spokojných kritikov po celom svete.


Mohlo by vás zaujímať:Pre fanúšikov kvalitných seriálov: Tieto európske počiny jednoducho musíte vidieť!


A o čo v ňom vlastne ide? Vnímavá agentka MI-5, Eve Polastri, sa vydáva po stopách záhadnej nájomnej vrahyne, na ktorú nie je schopná prestať myslieťani vo voľnom čase. V oficiálne neexistujúcom tíme sa usiluje vypátrať jej identitu. Seriál však ukazuje aj pohľad šialenej a bezcitnej vrahyne, ktorá je v takej miere fascinovaná Eve, ako je Eve fascinovaná ňou....

The End of the F***ing World

Seriál len pre silné povahy. Áno, aj tak sa dá stručne charakterizovať tohtoročná seriálová novinka The End of the F***ing World, ktorá je založená na komiksovej sérii od Charlesa Forsmana. Sedemnásťročný James je presvedčený o tom, že je psychopat a rozhodne sa, že musí zabiť jedno dievča zo školy. To mu však úplne podľa plánu nevychádza. Obeť Alyssa a jej budúci vrah sa tak dajú na útek.


Mohlo by vás zaujímať:Obľúbené seriály, ktoré vznikli vďaka knihám: Je medzi nimi aj ten váš?


Podivné? A to ste ešte nespoznali tieto dve postavy bližšie. Vďaka nim sa pri sledovaní zoznámite s vlastnými schizofrenickými stavmi. Nebudete chápať, prečo to pozeráte, ale ani nedokážete prestať. Jednotlivé epizódy sú však pomerne krátke, takže pravý seriálový nadšenec to zvládne za večer. Ďalšiu sériu asi zatiaľ čakať nemôžeme, keďže sa seriál skončil presne tam, kde aj Forsmanove komiksy.

13 Reasons Why

Kto ešte nepočul o veľmi diskutovanom seriáli 13 Reasons Why, tak sa musí v seriálovom svete oveľa lepšie zorientovať. Tínedžerský dramatický seriál vznikol vďaka úspešnej rovnomennej novele a jeho príbeh je založený na kazetách, ktoré tínedžerka Hannah Baker nahrala niekoľko dní pred samovraždou. Nájde si ich pred domom aj jej kamarát Clay Jensen a niekoľko ďalších spolužiakov, ktorí patria k dôvodom prečo.

Silné emócie, kopa poučení, ale občas aj humorné situácie zo života tínedžerov. Spracovať citlivú tému šikany a samovraždy do seriálu je dosť riskantná záležitosť. Tvorcom 13 Reasons Why to však vyšlo výborne, hoci niekedy aj zvláštne. Seriál už má za sebou dve série a pripravuje sa tretia.

The Handmaid´s Tale

Je to strašné, ale super. Depresívna, mrazivá, nevyspytateľná. Atmosféra seriálu The Handmaid's Tale vytvára to pravé napätie, a to aj vo chvíľach, keď sa zdá, že samotný príbeh viazne. Adaptácia románu od Margaret Atwood predstavuje divákom život v dystopickom Gileáde. Totalitná spoločnosť funguje na mieste bývalých Spojených štátov a je ovládaná zvráteným režimom volajúcom po návrate k tradičným hodnotám. Akurát tradičnosť berú o niečo inak ako sa chápe dnes.


Mohlo by vás zaujímať:Trvalo to celú večnosť: Na tieto seriálové bozky sme čakali niekoľko sérií!


Ženy, ktoré boli vybrané ako služobnice, sú nútené k sexuálnemu otroctvu. Ide v podstate o posledný zúfalý čin na zaľudnenie sveta. V tejto desivej spoločnosti, kde môže byť hocikto špiónom, žije aj služobnica Offred, snažiaca sa prežiť a dostať sa k dcére a manželovi. Každý z nich je však niekde inde.

Viac o téme: 13 reasons whyThe End of the F***ing WorldThe Handmaid´s TaleKilling Eve
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu