Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Oscarový režisér sa vrhol do natáčania: FOTO Horúca španielska novinka s Banderasom a Cruz

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP/John Carucci, Arthur Mola/Invision)

Španielsky oscarový režisér a scenárista Pedro Almodóvar začal vo Valencii natáčať svoj ďalší film, ktorý nazval Dolor y gloria (Bolesť a sláva). Informoval o tom v pondelok na Twitteri režisérov brat Agustín Almodóvar. V novej snímke tohto excentrického filmára si zahrajú okrem iného Antonio Banderas a Penélope Cruzová, s ktorými už Almodóvar viackrát spolupracoval.

„Začali sme pod nebeskou Valenciou. Ideme na to!,“ informoval Almodóvarov brat. Fotografiu z natáčania zazdieľal aj samotný režisér. „Film Bolesť a sláva sa natáča.“

Na snímke režisér Almodóvar s klapkou a herečka Penelope Cruz. (Foto: Twitter/Pedro Almodóvar)
Zobraziť galériu (3)
Na snímke režisér Almodóvar s klapkou a herečka Penelope Cruz. (Foto: Twitter/Pedro Almodóvar)  (Zdroj: Twitter/Pedro Almodóvar)

Režisér stavil na vlastné skúsenosti

Na rozdiel od predchádzajúcich filmov Almodóvara sa dej novej snímky nebude točiť okolo žien a ich zložitejduše, ako to bolo napríklad pri jeho poslednomfilmeJulieta (2016). Hlavnou postavou bude teraz filmový režisér a rozoberať sa bude aj kinematografickáa divadelnátvorba. Snímka tak bude mať zrejme ešte viac autobiografických prvkov, ako je u Almodóvara obvyklé.

Pedro Almodóvar (Foto: SITA/AP/Francisco Seco)
Zobraziť galériu (3)
Pedro Almodóvar (Foto: SITA/AP/Francisco Seco)  (Zdroj: SITA/AP/Francisco Seco)

Scenár podľa autora, ktorým je takisto Almodóvar, rozpráva okrem iného „o prvých láskach, druhých láskach, matke, smrteľnosti, o rokoch šesťdesiatych, osemdesiatych, o súčasnosti i o prázdnote“. Vo Valencii natáčal Almodóvar napríklad už v roku 2004 film Zlá výchova, v ktorom odhalil aj sexuálne zneužívanie chlapcov nacirkevnominternáte.

Pedro Almodóvar (68) je jedným z najznámejších španielskych režisérov a v jeho filmoch obvykle nechýba vášeň, provokáciaa čierny humor. Svojimi často excentrickými zábermibúral od samého začiatku svojej tvorby rôzne konvencie. Úplne otvorene vždy hovoril aj o svojej homosexualite, ktorá sa odráža aj v jeho filmoch, napríklad v oscarovej snímke Všetko o mojej matke z roku 1999. Druhého Oscara získal za film Hovor s ňou z roku 2002.

Viac o téme: Antonio BanderasPenelope CruzPedro Almodóvar
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu