Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Dlhoočakávaný trailer je tu: VIDEO Takto bude vyzerať Mercury na striebornom plátne

(Zdroj: IMDb)

Tvorcovia s napätím očakávaného životopisného filmu o spevákovi skupiny Queen Freddiem Mercurym zverejnili už druhý trailer. Film s názvom Bohemian Rhapsody príde do kín až na začiatku novembra, no už teraz vzbudzuje nadšené reakcie. Druhý zostrih navyše podľa médií umlčal tých kritikov, ktorí po zhliadnutí prvého vyčítali autorom, že sa snažia skryť Mercuryho homosexuálnu orientáciu.

Viac ako dvojminútový trailer, v ktorom zaznejúniektoré z najväčších hitov kapely Queen, ponúka pohľad na úspechy i neúspechy, ktorýmmusela skupina s ikonickým frontmanom čeliť. Zanzibarského rodáka Mercuryho v snímke stvárni americký herec egyptského pôvodu Rami Malek, ktorý v úlohe nahradil pôvodne obsadeného SachuBarona Cohena.

Počiatok, vrchol i koniec

V snímke, ktorá podľa BBC iste poteší skalných fanúšikov britskej rockovej kapely, budú zachytené počiatky hudobného telesa, vrchol slávy i legendárny londýnsky koncert Live Aid v roku 1985, teda šesť rokov pred Mercuryho smrťou.

Po zverejnení prvého traileru v máji čelili tvorcovia filmu kritike kvôli údajnej snahe zastrieť Mercuryho homosexualitu. Podľa médií však teraz zverejnený zostrih obavy zo skresleniaspevákovho osobného života rozptýlil. Zachytený je v ňom totiž nielen jeho vzťah s Mary Austinovou, ale aj skutočnosť, že ho priťahovali muži. Podľa BBC sa tiež zdá, že sa film citlivo vysporiada s témou Mercuryho choroby. Spevák sa v 80. rokoch nakazil vírusom HIV a v roku 1991 podľahol zápalu pľúc kvôli slabej imunite v dôsledku AIDS.

Viac o téme: Rami MalekBohemian RhapsodyQueen
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu