Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Kultové TV tipy na týždeň: Začneme divokým dobrodružstvom, nebudú chýbať ani komédie a legendy

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: koláž Telkáč)

Tento týždeň si máte z čoho vyberať. Začiatok týždňa sa ponesie v duchu divokého dobrodružstva i drámy. Nasledujú komédie, kde si zaspomínate na svoju mladosť i na Mad Maxa. Na konci sa môžete tešiť na kultové české horkosladké komédie.

PONDELOK 20:30 Jednotka - Muž z Ria

Francúzsky dobrodružný príbeh sa považuje za jedného z filmových predkov Indiana Jonesa. Príbeh rozpráva o neuveriteľných zážitkoch mladého Francúza, ktorý cez celý svet prenasleduje únos svojej snúbenice. To všetko kvôli bájnemu pokladu zmiznutej civilizácie Maltékov. Na ich dovolenke sa strieda jedna udalosť s druhou a hrdina sa neustále ocitá v nebezpečenstve. V hlavnej úlohe sa predstaví franczúzska legenda Jean-Paul Belmondo.

UTOROK 20:35 Joj - Krajina zajtrajška

Predstavte si miesto, kde je možné všetko a ľuďom sa plnia sny. Bývalý detský génius Frank je v dospelosti rozčarovaný a znechutený svetom, v ktorom žije. Optimistická tínedžerka Casey dychtí po poznaní. Spoločne sa vydávajú na nebezpečnú púť, aby odhalili tajomstvo záhadnej Krajiny zajtrajška.

ŠTVRTOK 21:50 Joj Cinema - Za borovicovým hájom

Luke sa živí ako motovyklový kaskadér, no jeho život sa zmení. Zistí, že mu jeho dávna milenka tajne porodila syna a rozhodol sa spraviť všetko preto, aby rodinu našiel a bol pre dieťa dobrým otcom. Opustí kaskadérsky život, aby zarobil viac peňazí. Začne na motorke vykrádať banky. Na prvý pohľad dokonalé zločiny však časom prilákajú pozornosť policajtov. Začína nemilosrdný boj, v ktorom neexistujú žiadne pravidlá.

PIATOK 20:20 Nova - Znova 17

Keby ste mali možnosť zmeniť svoj život, zmenili by ste ho? Tridsať ročný Mike O"Donnell áno. V jednom magickom okamihu takúto šancu dostane a náhle sa ocitne späť na strednej škole, kde je hviezdou basketbalového tímu, idolom a spolužiakom svojich vlastných dospievajúcich detí. Pohodovákomédia vám dokáže, že najlepší rok vášho života je ten, ktorý prežívate práve teraz.

20:30 Markíza -Babovřesky

Letná komédia Zdenka Troškuje úsmevnou komédiou zo života súčasnej juhočeskej dediny Babovřesky, ktorá s nadhľadom, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kopiace sa nedorozumenia a súhry náhod, ktoré poriadne zamotajú hlavu jej obyvateľom. Vpríbehu nechýba láska, žiarlivosť, závisť, intrigy a najmä vtipné okamihy, v ktorých sa niektorí inájdu.

23:15 Markíza - Občanský průkaz

Trpká komédia režiséra Ondřeja Trojana sleduje osudy štvorice dospievajúcich chlapcov, ich priateľov, rodičov a lások, od momentu kedy dostanú občiansky preukaz až po obdobie, kedy sa chcú vyhnúť vojne a získať modrú knižku. Je to príbeh o tom zvláštnom období, kedy detstvo zvoľna prechádza do dospelosti, kedy sa rúcajú rodičovské ideály, kedy sa mladí búria voči spoločnosti a kedy hľadáme a nachádzame sebaúctu.

SOBOTA 20:30 Markíza - Ocko je doma

Sára kedysi urobila bežnú chybu. Zobrala si chlana Dustyho, ktorý bol zábavný a sexi, avšak len do chvíle, keď sa stal otcom. Ako otec zúfalo nefungoval, apreto ho neskôr vymenila za Brada, ktorý bol vždy seriózny a zodpovedný. Bohužiaľ, tieto jeho kladné vlastnosti jeho deti nudili. Brad by sa kľudne nechal rozkrájať, keby ho deti brali ako otca.

22:00 Nova - Mad Max: Zbesilá jazda

Mad Max: Fury Road je štvrtý film Georga Millera o "Bojovníkovi na cestách" - Šialenom Maxovi. Post-apokalyptický akčný film sa odohráva v najvzdialenejších kútoch našej planéty, v drsnej púštnej krajine, v ktorej je už ľudstvo skoro porazené a takmer všetci medzi sebou bojujú za vlastné životné potreby. V tomto svete ohňa a krvi sú poslednou nádejou lepšej budúcnosti dvaja rebeli na úteku, ktorí by mohli obnoviť poriadok. Jedným z nich je Max, muž činu skúpy na slovo, a druhou je tajomná Furioso, žena činu.

22:35 Joj - Dánske dievča

Film Dánske dievča vás zavedie do Kodane do obdobia dvadsiatych rokov minulého storočia. Einar Wegener patrí k nejlepším dánskym maliarom svojej doby, jeho žena Gerda mu pritom poskytuje maximálnu podporu a sama sa snaží preraziť ako portrétistka. Postupné rúcanie ich harmonického vzťahu odštartuje banálna príhoda. Gerde, která pripravuje sériu baletných portrétov, nedorazí figurantka a Einar sa rozhodne, že svojej žene bude pózovať ako model oblečený do baletného kostýmu. Intenzívne spojenie so ženským elementom v Einarovi rozpúta obrovský emocionálny chaos.

NEDEĽA 20:20 ČT1 -Pelíšky

Kultová česká horkosladká komédia Pelíšky je povinnou jazdou pre každého verného filmového fanúšika. Legendárne hlášky, skvelé herečké výkony, nostalgický príbeh a skvelý soundtrack vás zavedú do obdobia, kedy život nebol ľahký. Do obdobdia pred začiatkom normálizácie, kedy mnohým padli ideály a začalo sa to najtemnejšie obdobie režimu.

20:30 Markíza - John Wick 2

Legendárny hrdina John Wick je späť. Pod nátlakom bývalého spolupracovníka, ktorý má v pláne získať kontrolu nad tajným medzinárodným združením nájomných vrahov, sa v plnej sile vracia do akcie. Viazaný krvavou prísahou sa vydáva na cestu do Ríma, kde ho čaká zúčtovanie s bandou tých najnebezpečnejších zabijakov na svete.

22:20 ČT1 - Rebelové

Muzikál o veľkej láske, ktorej dejiny neboli veľmi naklonené, začína v prostredí typickom pre 60. roky. Kapela vyhráva najväčšie hity tých čias a my spoznávame hlavnú hrdinku príbehu - osemnásťročnú Terezu a jej dve kamarátky. Každá z dievčat by konečne rada našla toho pravého. Množstvo skvelých a dnes kultových piesní odznie v tomto letnom muzikáli o veľkej láske a prekážkach doby.

Viac o téme: Tv tipyPelíškyJean-Paul BelmondoRebelovéMuž z RiaObčanský průkaz
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu