Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Sestričky v hlavnej úlohe: VIDEO Markíza prinesie na jeseň lákavú seriálovú novinku

Sestričky
Sestričky (Zdroj: TV Markíza)

Televízia Markíza zaradí v septembri do vysielacej štruktúry nový seriál Sestričky. Scenár novinky vznikol adaptáciou fínskeho originálu Syke (2014), ktorého tvorcovia v súčasnosti pripravujú už piatu sériu. O réžiu slovenskej verzie sa postaral Petr Nikolaev.

Seriál by mal mať spolu desať častí, ktoré televízia plánuje vysielať s týždennou periodicitou. V hlavných úlohách sa v ňom predstavia Kristína Svarinská, Kristína Madarová, Anikó Vargová a Dana Košická.

Sestričky v každom dieli prinesú okrem pohľadu do súkromia a každodenného života štyroch sestier i dva pacientske príbehy, ktoré otvoria zásadné otázky ľudských hodnôt. Sestry dennodenne prichádzajú v práci do kontaktu so smrťou a zázrakom života, na čom vidia, čo v živote má skutočne zmysel, a čo nie. Všetky príbehy pritom hovoria o dôležitých témach našej spoločnosti a o tom, ako dnes žijú bežní ľudia, ktorým zároveň tvorcovia seriálu cez odkazy v jednotlivých častiach sprostredkujú aj čiastočné riešenia ich problémov.


Mohlo by vás zaujímať:Nedostatok času nie je problém: Tieto seriály si pozriete za pár minút


Štruktúru seriálu pritom nastavili tak, aby si každá veková kategória našla svoju hrdinku. Ema v podaní Kristíny Svarinskej je mladá rebelka, ktorá sa bije so životom, snaží sa opustiť svoje rebelstvo a zaradiť sa do normálneho života. Jana, ktorú stvárni Kristína Madarová, pôsobí zas zdanlivo spokojná so svojou rodinou a hľadá profesionálne naplnenie. Anikó Vargová si zahrá slobodnú Táňu, ktorá bez priateľa, rodiny a reálneho zázemia hľadá všetko, po čom túži a čo jej v živote chýba, a Dana Košická stvárni Helenu, ktorá stráca svojho partnera a pokúša sa po päťdesiatke opäť nájsť radosť zo života.

Viac o téme: Sestričky
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu