Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Nová Batwoman poteší oko každého chlapa: Zahrá si v projekte, ktorý sa zapíše do histórie

Ruby Rose Zobraziť galériu (2)
Ruby Rose (Zdroj: SITA/AP/Photo by Richard Shotwell/Invision/AP)

Austrálska modelka, herečka a dídžejka Ruby Rose si v pripravovanom seriáli zahrá komiksovú hrdinku Batwoman. Projekt, ktorý pripravuje americká televízia CW, by pritom mal byť prvým hraným superhrdinským seriálom s otvorene homosexuálnou hlavnou postavou.

Tridsaťdvaročná rodáčka z Melbourne sa v utorok prostredníctvom služby Instagram vyjadrila, že je nesmierne nadšená a poctená. "Zároveň som plná emócií, pretože toto je môj detský sen. Keď som bola mladou členkou LGBT komunity, ktorá nikdy nemala pocit, že je v televízii reprezentovaná a cítila sa osamelá a iná, dala by som čokoľvek, ak by som niečo takéto mohla vidieť," napísala.

Samostatný seriál o Batwoman pripravujú na televíznu sezónu 2019/2020. Zaradí sa pritom k ďalším projektom z komiksového sveta DC, ktoré vysiela CW, ako Arrow (2012), The Flash (2014), Supergirl (2015) a Legends of Tomorrow (2016). Práve v crossoverovom príbehu Arrowa, Flasha a Supergirl, ktorý tvorcovia plánujú na december, by sa mala Batwoman ukázať prvý raz.

Ruby Rose
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/Photo by Richard Shotwell/Invision/AP)

Batwoman sa v komiksoch po prvý raz objavila ešte v päťdesiatych rokoch minulého storočia, ako objekt romantického záujmu Batmana, čo malo rozptýliť klebety o jeho homosexualite. Opätovne ju do príbehov vrátili v roku 2006 - tentoraz ako lesbu menom Kate Kane. Odvtedy sa stala najvýznamnejšou otvorene homosexuálnou postavou z dielne DC Comics.

Ruby Rose Langenheim začínala ako moderátorka v austrálskej MTV, neskôr sa začala venovať aj modelingu a herectvu. Je známa napríklad zo seriálu Orange Is the New Black (2013), kde sa v rokoch 2015 - 2016 predstavila ako väzenkyňa Stella Carlin. Okrem toho si zahrala aj v snímkach Around the Block (2013), Resident Evil: Posledná kapitola (2016), xXx: Návrat Xandera Cagea (2017), John Wick 2 (2017) či Ladíme 3 (2017).

Viac o téme: Ruby RoseBatwoman
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu