Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO JOJka sa pripravuje na novú sezónu: Ambiciózne projekty a návrat známych stálic

(Zdroj: joj.sk)

Televízia JOJ predstavila formáty, ktorými otvára jesennú sezónu 2018. Jedným z nich je nový komediálny seriál Som mama inšpirovaný rovnomennou úspešnou knihou Kristíny Tormovej (predtým Farkašovej, pozn. red.), ktorá si v ňom zahrá aj hlavnú úlohu.

Seriál rozpovie príbeh nezávislej Tiny, ktorej život obráti naruby nečakané tehotenstvo. Aby toho nebolo málo, deti napokon čaká dve a s ich otcom Robom v podaní Jiřího Havelku, ktorého stretla len nedávno, si rozumejú iba v posteli. Vďaka kamarátke Agáte, v podaní Zuzany Kanócz, sa však Tina napokon v materskom centre zoznámi s pestrou skupinou rodičov.

Jeden z párov stvárnia Michaela Čobejová a Ady Hajdu. Števo Martinovič sa ukáže ako Tinin kolega a kamarát Adam, ktorý tajne dúfa, že by mohol znamenať pre hlavnú hrdinku aj niečo viac. V seriáli si zahrajú aj Anna Šišková a Boris Farkaš, ktorí sa predstavia ako rodičia hlavných hrdinov.

Ďalším novým formátom, ktorý televízia na jeseň zaradí do vysielacej štruktúry, je sitkom Ministri. V dvanástich polhodinových epizódach z politického prostredia sa v hlavnej úlohe predstaví Tomáš Maštalír. Obľúbený herec stvárni egomaniackeho a narcistického predsedu vlády, ktorý je ochotný urobiť naozaj čokoľvek pre to, aby dosiahol všetko a jeho vládnutie sa nikdy neskončilo.

Obklopený je pritom svojimi lojálnymi ministrami, bizarnými postavičkami, klamármi, podvodníkmi, bývalými väzňami či vekslákmi až po jeho krstnú mamu, obyčajnú tetu z dediny. Celá vláda je teda de facto založená na princípe rodinných a kamarátskych vzťahov z detstva. Toto status quo však naruší už v pilotnej epizóde nový element - mladý nevinný chlapec Daniel, z ktorého premiér spraví ministra životného prostredia. Mladík netuší, do čoho sa vlastne namočil a že sa zamiešal, kam sa nemal.

Tvorcovia sitkomu napriek nápadnej podobnosti so súčasnými slovenskými politickými reáliami upozorňujú, že zhoda so skutočnými postavami je čisto náhodná. V seriáli si popri Maštalírovi zahrajú Milo Kráľ, Marián Miezga, Helena Krajčiová, Lukáš Latinák, Jana Oľhová, Jozef Vajda, Richard Stanke, Michal Režný a ďalší.

Televízia JOJ chce novinkami nielen potešiť svojich priaznivcov, ale aj napredovať a udržať si prvenstvo v konkurenčnom boji. „Konkurenčné prostredie je silné a motivuje nás k tomu, aby sme robili lepšie a kvalitnejšie veci a pripravovali pre divákov širokú škálu rôznych projektov. Preto sa v prvej rade snažíme si diváka načítať, aby sme vedeli, čo od nás očakáva a čo chce vidieť,“ povedal počas stredajšieho stretnutia s médiami generálny riaditeľ JOJ Group Marcel Grega. „Väčšinu nových seriálov pritom pripravujeme aj celý rok, niektoré aj dva roky, takže očakávame, že diváci ocenia ich kvalitu,“ dodal.

Okrem noviniek však televízia stavila aj na overené formáty. Štvrtou sériou bude na jeseň pokračovať seriál Naši v hlavných úlohách s Lujzou Garajovou Schramekovou, Mariánom Miezgom a trojicou mladých hercov Gregorom Milerom, Davidom Krajčíkom a Maximiliánom Bolfom. Ústredné postavy populárneho formátu budú v nových častiach čeliť predovšetkým výzvam, ktoré prinesie osamostatňovanie sa najstaršieho Tomáša, dozrievanie prostredného Olivera či premena najmladšieho Samka na suverénneho tínedžera.

Po siedmy raz televízia uvedie úspešnú šou Česko Slovensko má talent. Aktuálny ročník prinesie popri ďalších nečakaných vystúpeniach i niekoľko výrazných zmien. Jednou z nich bude zloženie poroty, do ktorej tentoraz popri Jarovi Slávikovi, Diane Mórovej a Jakubovi Prachařovi zasadne Marta Jandová. Na moderátorských pozíciách sa zas predstavia David Gránský a Lujza Garajová Schrameková.

Na sklonku sezóny sa na obrazovky dostanú i ďalšie časti seriálu Prázdniny. Prázdninových hrdinov tentoraz čaká vianočné dobrodružstvo. Všetci sa spolu vyberú na lyžovačku do hôr, všetko majú naplánované, chlapi sa už tešia, ako si s deťmi zalyžujú a ženy sa pripravujú na príjemne strávený čas v hotelovom wellness. Miesto pohodovej dovolenky v tatranskom hoteli ich však napokon čaká neplánované dobrodružstvo v chate na samote.

Do jesennej programovej štruktúry televízia zaradila aj stálice, ktoré sa priebežne tešia diváckej priazni. Pokračovať budú formáty Na chalupe, Nová záhrada či Nové bývanie. Diváci a diváčky sa môžu tešiť aj na kuchársku reláciu Moja mama varí lepšie ako tvoja a zabávať ich naďalej budú tiež relácie Inkognito, Nikto nie je dokonalý s novou moderátorskou dvojicou Mariánom Čekovským a Martinom Dejdarom, Sedem a Všetko, čo mám rád. Priestor dostanú aj overené formáty V siedmom nebi, Supermama, ako aj relatívne čerstvé relácie Veľký balík a Ranné noviny, ktoré televízia začala vysielať tento rok.

Viac o téme: TV JOJČesko Slovensko má talentNašiSom mamaMinistri
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu