Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Šokujúce VIDEO, Weinsteinova obeť zverejnila záznam: Po flirte ma znásilnil!

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: YouTube/Sky News)

V médiách sa objavilo video, ktoré zaznamenáva nevhodné správanie Harveyho Weinsteina. Televízii Sky News ho poskytla Melissa Thompson, jedna z jeho obetí. K producentovi prišla na stretnutie, počas ktorého mu chcela predstaviť nové techniky svojej spoločnosti.

Televízia Sky News zverejnila video, ktoré dostali od jednej z obetí Harveyho Weinsteina. Video zachytáva nevhodné správanie a narážky, ktoré producent mal. Podľa slovMelissy Thompson sa chytal každej možnosti. Po stretnutí ju mal znásilniť. Weinstein ju obchytkával viac, než je vhodné už hneď pri úvodnom zoznámení.

Môžem s vami flirtovať?

Záznam sa nikdy predtým nedostal na verejnosť. Thompson šla na stretnutie s Weinsteinom do jeho spoločnosti The Weinstein Company offices v New Yorku v septembri 2011. Chcela mu predstaviť novú technológiu pre služby videa a analytiky. Ako súčasť predstavenie si nahrala aj stretnutie. Weinstein sa naň dostavil v neformálnom oblečení. Žena očakávala príchod marketingového tímu. Miesto toho dorazil Weinstein sám.

Šokujúce VIDEO, Weinsteinova obeť
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: YouTube/Sky News)

Mellisa mu chcela podať ruku, Weinstein ju miesto tohohneď objal a pohladkal po chrbte. „Je to pekné, udržme si to,“ mumlal si Weinstein. Potom si sadol a spýtal sa jej otázku, ktorá ju zaskočila. „Takže, môžem s vami flirtovať?“ Mellisa ostala zaskočená. „No, uvidíme, možno trochu,“ odpovedala. Nasledoval rozhovor o produkte a Weinsteina to evidente zaujalo.

Šokujúce VIDEO, Weinsteinova obeť
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: YouTube/Sky News)

Hra na mačku a myš, Weinstein pritvrdil

Keď Mellisa ukazovala video reportérke Sky News, uviedla, že teraz vidí, ako sa producent všemožne snažil posunúť rozhovor do zóny mimo komfortu. „Snažil sa ma dostať do zmätenej a zraniteľnej polohy a ukázať, že je mocný a ja nie. Snažil sa mi naznačiť, že túto dohodu potrebujem a on má tu moc dať mi ju,“ povedala pri opätovnom sledovaní záznamu. „Snažil sa hrať na mačku a myš už od začiatku, aby videl, ako ďaleko ma môže zatlačiť a aké budú moje reakcie,“ povedala.

Šokujúce VIDEO, Weinsteinova obeť
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: YouTube/Sky News)

Thompson sa snažila pokračovať v stretnutí, aj keď ju Weinstein už vyviedol z miery. Počas rozhovoru o video platforme sa ho spýtala. „Dáta sú tak vzrušujúce, však?“ Weinstein to zrejme poňal inak. „Áno sú, aj vy ste.“ Potom sa natiahol rukou pod stôl mimo záber kamery. Mellisa tvrdila, že sa jej chcel dostať pod šaty. „Nechajte ma, aby som si vzal kúsok z vás. Dajte mi to. Je to v poriadku, chceli by ste trochu viac?“ Mellisa mu na to opakovane povedala, že jeho ruka je príliš vysoko.

... a potom ma znásilnil

Reportérka sa jej potom spýtala, či si Mellisa nemyslí, že ho k takémuto správaniu nejakým spôsobom povzbudzovala. „Nemyslím si, že som ho povzbudzovala vedome. Myslím si, že v tom bola kombinácia sebavedomia, dôvery a naivity, ktorá ma viedla k takémuto správaniu v tom čase,“ povedala Thompson. „Najprv som sa s ním snažila bojovať, pokiaľ spravil nejaký komentár a vrátiť ho takým spôsobom, ako on, no trochu bezpečnejším spôsobom,“ vysvetľovala Mellisa s tým, že chcela situáciu trochu zmanažovať. Mellisa predtým pracovala vo firmách, kde mali muži prevahu a vždy si dokázala poradiť. Až kým neprišiel Weinstein.

Šokujúce VIDEO, Weinsteinova obeť
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: YouTube/Sky News)

Následne jej Weinstein na videu povedal, aby ho nasledovala do kuchyne. „Chcete vodu?“ Mellisa povedala, že vodu má, no šla za ním. Kameru natočila tak,a by bolo vidno, čo sa deje. „Cítila som, že to je spôsob, ako mať situáciu pod kontrolou. Bála som sa ho,“ vysvetlila svoje konanie. „Čo robíte neskôr?“ Spýtal sa jej Weinstein s tým, že má niečo na práci, no neskôr sa s Mellisou môže niekde stretnúť. „Môžeme sa stretnúť na drinku,“ povedal. Mellisa sa spýtala kedy. „Povedzme o pol šiestej v Tribeca Grand?“ Žena súhlasila.

Šokujúce VIDEO, Weinsteinova obeť
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: YouTube/Sky News)

Nasledovalo stretnutie v priestore hotelovej recepcie, na ktoré ju pozval Weinstein. „Nebolo to stretnutie o desiatej večer v hotelovej izbe. Bola to pozvánka na recepciu medzi ľudí, v rámci budovy, kde mali kancelárie. Cítila som sa bezpečnejšie, ako keď som s ním bola sama v kancelárii,“ opísala pokračovanie stretnutia. Weinstein jej povedal, abyho nasledovala. Myslela si, že idú do konferenčnej miestnosti. Weinstein ju však zaviedol do svojej hotelovej izby, kde ju znásilnil. „Cítila som sa v pasci bez ohľadu na to, kam som sa otočila, nemohla som ujsť z izby,“ opísala. Údajné znásilnenie a nahrávka sú obe zahrnuté v žalobe proti Weinsteinovi. Producent v súčasnosti čelí obvineniam z rôznych foriem sexuálneho obťažovania od desiatok žien.

Viac o téme: Harvey WeinsteinMellisa Thompson
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu