Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

TV TIPY, kvôli ktorým sa oplatí zobrať ovládač do ruky: V ponuke aj skvelý český film

(Zdroj: csfd.cz)

Ani najbližší televízny týždeň rozhodne nesklame. Na výber máte viacero výborných filmov, a to z každého žánru. Stačí si len vybrať, či chcete akciu alebo skôr nejaký humor.

PONDELOK 20:30 Jednotka -Studniarova dcéra

Patricia nesie svojmu otcovi obed a cestou narazí na pohľadného mladého muža menom Jacques Mazel. Ona je nevinná osemnásťročná dievčina, on je bojový pilot, ktorý je o osem rokov starší ako ona. Keď sa stretnú druhýkrát, je mesiac v splne a tí dvaja úplne prepadnú svojej túžbe. Znovu sa však už nestretnú, Jacques je odvolaný do vojny a Patricii to zlomí srdce. Keď neskôr zistí, že je tehotná, neubráni sa a oznámi Jacquesovým bohatým rodičom, že čaká jeho dieťa. Mazelovci sú však presvedčení, že sa ich snaží vydierať a vykážu ju bez milosti zo svojho domu. A tak sa z čerstvo narodeného dieťatka raduje len Patricia a jej otec. Ich šťastie im budú čoskoro závidieť, zvlášť vo chvíli, kedy bude Jacques vyhlásený za nezvestného.

UTOROK 20:30 Dajto -Spojenci

Keď máte v rámci vojenskej operácie predstierať, že tajná agentka, ktorú ste práve stretli, je vaša manželka, nemala by byť krásna. Mohlo by to mať ďalekosiahle následky... Píše sa rok 1942 a Max Vatan zoskakuje padákom do dún marockej púšte s cieľom zabiť v Casablance nemeckého veľvyslanca. V meste sa stretáva s Francúzkou Marianne, ktorá má hrať rolu jeho manželky a pomôcť mu so splnením misie. Predstieranie manželskej intimity a zamilovanosti postupne prerastie v skutočnú vášeň, a preto po ukončení operácie párik spoločne odíde do Londýna, kde sa navzdory vojne zoberie.

STREDA 20:30 Jednotka -Pre pár dolárov naviac

Mlčanlivý cudzinec Monco prenasleduje bandu mexických desperátov, aby získal odmenu za ich polapenie. Tých však skôr dolapí a inkasuje vypísanú odmenu známy lovec ľudí, bývalý plukovník Douglas Mortimer. Čoskoro príde k úteku obávaného lupiča El India z väzenia. Monco i Mortimer prichádzajú do El Pasa, kde je najväčšia banka. Obaja totiž predpokladajú, že sa ju El Indio pokúsi vykradnúť.

ŠTVRTOK 20:00 HBO -Návrh

Keď vplyvná knižná redaktorka Margaret čelí vidine deportácie do svojej rodnej Kanady, nedá bystrej žene príliš práce, aby si rýchlo vymyslela, že je v skutočnosti zasnúbená so svojím nič netušiacim asistentom Andrewom, ktorého celé roky ponižovala. Ten súhlasí, že sa na jej divadle bude podieľať, ale s niekoľkými podmienkami. Podivný pár sa vydáva na Aljašku za jeho rodinou a mestské dievča, ktoré je zvyknuté mať všetko pod kontrolou, zisťuje, že z jednej prekérnej situácie padá hneď do ďalšej. Pretože svadba je čo nevidieť a imigračný úradník im je na stope, rozhodnú sa Margaret a Andrew s istým váhaním i napriek neistému výsledku v celej šaráde pokračovať až do konca.

PIATOK 21:55 JOJ Cinema -Veľká americká lúpež

Snímka natočená podľa skutočných udalostí z 80. rokov minulého storočia rozpráva príbeh Chrisa Potamitisa, gréckeho imigranta pracujúceho ako ochrankára vo veľkej automobilovej spoločnosti, ktorého jeho násilnícky kamarát Eddie presvedčí, aby spoločne Chrisovho zamestnávateľa okradli. Keď sa dvojici po sérii neúspešných pokusov a komických prešľapov podarí bez akéhokoľvek plánu ukoristiť najväčší lup v amerických dejinách, FBI má jasno. Lúpež vykonal niektorý z newyorských rodinných klanov. O to väčšie prekvapenie čaká na políciu i obyvateľov mesta, keď sa prevalí, že za všetkým stojí natvrdlý grécky umývač riadu.

SOBOTA 20:15 JOJ Cinema -Danny Collins

Film inšpirovaný pravdivým príbehom. Al Pacino hviezdi ako starnúci rocker Danny Collins, ktorý sa nedokáže vzdať svojho spôsobu života. Ale keď jeho manažér nájde 40 rokov starý list, ktorý Dannymu napisal sám John Lennon, rozhodne sa Danny zmeniť svoj život, nájsť si pravú lásku, cestu k rodine a začať druhé dejstvo svojho života.

NEDEĽA 20:30 Jednotka -Teória tigra

Staršiemu manželskému páru, vysokoškolskej profesorke Olge (Eliška Balzerová) a veterinárovi Janovi (Jiří Bartoška) funguje zabehnutá rutina ako hodinky až do chvíle, keď umrie Olgin otec. Svety dvoch pohlaví rozdelil hrubou čiarou. Muži kľučkujú v snahe chytiť slobodu za chvost, zatiaľ čo "starostlivé" ženy im spočiatku nenápadne, neskôr celkom radikálne, pristrihávajú krídelká. Bajgar dovolil postavám riadiť sa heslom účel svätí prostriedky, vďaka čomu sa dostávajú do bizarných situácií.

Viac o téme: SpojenciNávrhStudniarova dcéraTeória tigraDanny CollinsPre pár dolárov naviacVeľká americká lúpež
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu