Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Exkluzívne FOTO z finálnej série Hier o tróny: Herci prezradili DETAILY, je to brutálne!

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: SITA/AP/HBO/Macall B. Polay)

Zrejme najočakávanejšie seriálové vyvrcholenie je zahalené rúškom tajomstva. Tvorcovia Hier o tróny si dávajú pozor na to, aby neunikol žiadny spoiler. Na svete je však prvý záber z ôsmej a zároveň poslednej série. Síce by sme sa viac potešili videu, ale aj úvodná fotka na začiatok stačí, čo poviete?

Herci v spolupráci s Entertainment Weekly porozprávali, aj keď len hmlisto, o poslednej sérii, kde sa staneme svedkami epickej finálnej bitky medzi živými a mŕtvymi i medzi jednotlivými rodinami. Na obálke časopisu je Emilia Clarke (Daenerys Targeryen) a Kit Harrington (Jon Snow). Koniec siedmej série naznačil, že dva najsilnejšie rody sa spoja.

Spoločne proti nepriateľovi

Prvý exkluzívny záber zverejnili spolu s niekoľkými informáciami. Stále však nevieme, kedy konkrétne bude mať seriál budúci rok premiéru. No už teraz zrejme vieme, že pôjde o precíznych posledných šesť dielov, čo potvrdili aj herci. Scenár dostali tesne pred natáčaním a všetkých nadchol a dojal. Harrington sa dokonca rozplakal dvakrát.

Exkluzívne FOTO z finálnej
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP/HBO)

„Je to o všetkých tých rôznorodých proti sebe stojacich postavách, ktoré sa spoja, aby sa postavili spoločnému nepriateľovi. Vyrovnávajú sa s vlastnou minulosťou a snažia sa zadefinovať svoju osobnosť, ktorou chcú byť zoči-voči smrti,“ povedal koproducent Bryan Cogman. Podľa neho ide o neskutočne emotívne a horkosladké finále. „Myslím, že si finále zároveň naozaj uctí to, čo chcel George R. R. Martin docieliť - prevrátiť príbeh úplne naruby.“

Precíznosť veľkého finále

Zdá sa, že to bude naozaj stáť za to. Kým pred piatimi rokmi trvalo nakrútenie jednej scény deň, v tomto prípade to trvalo až päť dní. Len šesť epizód natáčali herci a tvorcovia desať mesiacov v Severnom Írsku. Ukazuje to na posadnutosť všetkých spraviť každý detail finálnych hodín tak dokonalým, ako to len ide.

Exkluzívne FOTO z finálnej
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP/HBO)

„Chcú to spraviť správne, chcú natočiť všetko všelijakými postupmi, aby mali možnosti,“uviedol Harrington.„Kamerové skúšky trvajú dlhšie, kostýmy sú o niečo lepšie, vlasy a mejkap trochu viac prepracované - každá voľba, každá konverzácia, každý postoj. Všetko je intenzívnejšie,“dodala Clarke.

Exkluzívne FOTO z finálnej
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP/HBO/Helen Sloan)

Je to brutálne

Predstaviteľ Tyriona Lannistera Peter Dinklage dokonca pri poslednej sérii porušil svojdlhoročný zvyk. Vždy sa pozrel na koniec scenára, či Tyrion prežije. „Toto bolo prvýkrát, kedy som nepreskočil na koniec,“ uviedol. „Je to brutálne. Pri tomto vyzerá bitka bastardov ako zábavný park,“ dodal. Finálny súboj sa nesústredí len na jednu líniu, ale ukazuje viacero postáv, z ktorých každá sa snaží prežiť vo vlastnej príbehovej línii.

Exkluzívne FOTO z finálnej
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP/HBO)

Viac o téme: Emilia ClarkeHra o trónyJon SnowKit Harrington
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu