Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kobru 11 si bez neho nevieme predstaviť: Má iba 160 centimetrov, aj tak je akčný hrdina

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Facebook/Alarm für Cobra 11)

Ich revírom je diaľnica, ich tempo je vražedné... Kto by nepoznal túto vetu, ktorá sa objaví vždy, keď si zapnete nemecký seriál Kobra 11. Za jeho úspechom a popularitou stojí najmä Semir Gerkhan, vlastným menom Erdoğan Atalay.

Hlavný predstaviteľ hrdinu seriálu z prostredia nemeckej diaľničnej polície sa narodil 22. septembra 1966 v Hannoveri. Ako je zrejmé už na prvé počutie, jeho otec má turecké korene. Matka je však rodená Nemka. Od roku 2010 tvorí pár s maskérkou Katja Ohneck, s ktorou má šesťročnéhosyna Marisa.

Dvojica oznámila začiatkom roku prekvapujúcu správu o ďalšom tehotenstve. Koncom mája tak do ich rodiny pribudlo ďalšie dieťa - Matilda Meliha(Meliha po hercovej prababičke). Z predchádzajúceho manželstva má Erdogan 13-ročnú Amiru, ktorá si dokonca zahrala v Kobre 11.

Kobru 11 si bez
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Alarm für Cobra 11)

Kobra 11 mu úplne zmenila život

Od roku 1987 študoval herectvo na škole v Hamburgu. Účinkoval vo viacerých divadelných inscenáciách, no zásadný zlom prišiel v roku 1996. Práve vtedy dostalrolu komisára Semira Gerkhana v seriáliKobra 11. Píše sa rok 2018 a Atalay v ňom účinkuje dodnes. Ba čo viac, bez neho si ho už ani vôbec nevieme predstaviť.

Hovoria vám niečo mená ako Frank Stolte, André Fux, Tom Kranich, Jan Richter, Chris Ritter, Ben Jäger, Alex Brandt či Paul Renner? To všetko sú jeho partneri, ktorí sa pri ňom v Kobre vystriedali. Posledný menovaný sa po jeho boku objavuje aj v súčasnosti, ale je otázne dokedy. Čo je uzniahodné, Atalay robí väčšinu kaskadérskych kúskov bez dabléra. Pri jednom natáčaní si dokonca zlomil krčný stavec.

Ďalšie zaujímavosti:

  • meria iba 160 centimetrov.
  • V súčasnosti je Atalay najdlhšie hrajúcim hercom v seriáliKobra 11.
  • Od roku 2016 je už nielen hercom, ale aj jeho producentom.
  • Na jar 2012 si so svojou dcérou Amirou zahral vseriáliSOKO 5113v epizódePre moju dcéru.
  • Jeho obľúbenou značkou auta je BMW a Maserati.

Kobru 11 si bez
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Alarm für Cobra 11)

Viac o téme: Kobra 11Erdoğan AtalaySemir Gerkhan
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu