Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Návrat Perinbaby: Hlavným hrdinom je youtuber, Jakubisko sa musí krotiť

Perinbaba
Perinbaba (Zdroj: Omnia Film München)

Známy slovenský režisér Juraj Jakubisko pripravuje návrat kultovej rozprávky Perinbaba. Rozsiahla filmová produkcia, ktorú tvorí viac ako 100-členný štáb a vyše 170 komparzistov a hercov, už niekoľko mesiacov pracuje na pokračovaní známeho filmového príbehu.

"Natáča sa vprekrásnej prírode a lokalite Spiša, kde režisér našiel všetko, čo potreboval. Zároveň tak splnil podmienku svojej manželky aproducentky filmu, keďže všetky exteriéry museli byť vblízkosti 30 kilometrov,"informovala Stanislava Borská z distribučnej spoločnosti Bontonfilm.


Mohlo by vás zaujímať:Eva Holubová hviezdou aj mimo scény: Kolegov baví tak, až sa nedá nakrúcať


Hlavnou postavou pokračovania rozprávky bude Lukáš, ktorého stvárňuje mladý herec aznámy slovenský youtuber Lukáš Frlajs. "Mnoho ľudí si myslí, že tým, že točíme dvojku, tak hrám Jakubka. Ale ja som Lukáš. Jakubko je môj otec a ja som syn," prezradil herec. Okrem Frlajsa sa v Perinbabe 2 predstavia ďalší slovenskí ačeskí herci ako Ivan Romančík, Réne Štúr, Dan Nekonečný, Klára Cibulová či česká herečka Sabina Skalická, ktorá hrá mladú "Zubatú".

Výber tejto hereckej zostavy vysvetľuje producentka filmu Deana Horváthová-Jakubisková: "Nie je to ten typ rozprávky, ako sa to dnes robí. Že ju obsadíme známymi hercami len preto, aby tam tí známi herci boli. Juraj sa skôr sústredil na typy, charaktery a na atmosféru samotného herca."

Filmári s nakrúcaním exteriérov na Spiši pomaly končia. Po poslednej klapke bude nasledovať počítačová technológia a náročná postprodukcia, pomocou ktorej oživia pôvodnú Perinbabu stvárnenú herečkou Giuliettou Masinou. Počítačová grafika má tiež výrazne pomôcť režisérovej fantázii."Ja sa bojím, že je toho až veľa. Že toľko tam dávam fantázie, že začal som strihať. Áno, musím sa umierňovať, pretože človek si strašne veľa vymyslí," dodal Jakubisko.

O hudbu k Perinbabe 2 sa postarajú známi českí skladatelia Ondrej Soukup a Ján Jirásek. Podľa producentky filmu sa slovenskí diváci môžu tešiť na pokračovanie rozprávky koncom budúceho roka.

Viac o téme: PerinbabaLukáš FrlajsJUraj Jakubisko
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu