Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bohemian Rhapsody láme rekordy: Blíži sa k prvej priečke medzi hudobnými skvostami

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: SITA/AP/Alex Bailey/Twentieth Century Fox)

Zdá sa, že šou stále pokračuje. Po troch týždňoch v kinách sú tržby biografickej snímky o legendárnej britskej kapele Queen dosť vysoké na to, aby sa dostala do rebríčka najviac zarábajúcich hudobných životopisných filmov, a to rovno na druhé miesto. Bohemian Rhapsody v hlavnej úlohe s Rami Malekom trhá rekordy.

Zisk z posledného víkendu v kinách sa vyšplhal na 15,7 milióna dolárov, čím predbehla aj novšie pokračovanie Fantastických zverov, ktoré sa do kín dostali len minulý týždeň. Na domácom trhu sa však celkové domácetržby snímky Bohemian Rhapsody vyšplhali na 127,8 miliónov dolárov.

Bohemian Rhapsody je na druhej priečke

Táto suma stačí na to, aby sa film o skupine Queen dostal na druhé miesto v rámci hudobných životopisných snímok. Na prvom mieste je film Straight Outta Compton so ziskom 161 miliónov v rámci domáceho zisku. Tretie miesto patrí biografii o spevákovi Johnnym Cashovi Walk the Line so ziskom 119 miliónov.

Rami Malek (Freddie Mercury) a Gwilly Lee (Brian May).
Zobraziť galériu (4)
Rami Malek (Freddie Mercury) a Gwilly Lee (Brian May).  (Zdroj: SITA/AP/Alex Bailey/Twentieth Century Fox)

Za hranicami dosiahol Bohemian Rhapsody zisk z kín vo výške 256 miliónov. Zdá sa, že sa režisérovipodarilo zachytiť príbeh legendárnej kapely divácky naozaj atraktívnym spôsobom. Film ukazuje hudbu aj životný príbeh britskej rockovej skupiny Queen a najmä jej speváka Freddieho Mercuryho. Snímka vrcholí populárnym koncertom Live Aid na štadióne vo Wembley, kde kapela hrala v roku 1985.

Extravagantný frontman

Filmmapuje raketový vzostup nekonvenčnejskupiny a často napäté vzťahy v kapele, ktorú vedľa Mercuryho tvorili gitarista Brian May, bubeník Roger Taylor a basgitarista John Deacon.

Príbeh vychádzajúci zo skutočných udalostí ukazuje nielen zrod niektorých hitov Queen ako We Will Rock You alebo zákulisiešoubiznisu a negatívnu úlohu Paula Prentera, ktorý bol priateľom a osobným manažérom Mercuryho. Najviac priestoru venovali práve Mercurymu, jeho rozpoltenejosobnosti i komplikovaným vzťahom s rodinou a životnému vytriezveniupotom, čo ochorel na AIDS.

Ikona a hrdina

„Film Bohemian Rhapsody rozpráva o rodinách a vzťahoch, o nádejach a túžbach, o smútku a sklamaniach, ale hlavne o víťazstvách a naplnenísnov. A to spôsobom, ktorý sa dotkne každého. Nebola to ľahká cesta - ale všetky najdôležitejšie cesty sú také,“uviedol May, ktorý s filmármi úzko spolupracoval.

Bohemian Rhapsody láme rekordy:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP/Alex Bailey/Twentieth Century Fox)

Držiteľ ceny Emmy Rami Malek, hviezda seriálu Mr. Robot, ktorého vybrali tvorcovia filmu pre rolu Mercuryho, mal hudbu Queen rád a bol podľa svojich slov nadšený, že bude mať možnosť dozvedieť sa viac o svojom hudobnom obľúbencovi. „Vedel som, že Queen máohromné ​​množstvo priaznivcov a Freddie Mercury bol ikonou a hrdinom pre mnoho ľudí. Ale nemyslím, že by som dokázal úplne pochopiť, ako obrovský vplyv mal na ľudí po celom svete. Queen majú neskutočné množstvo fanúšikov. Ja som bol vždy jedným z nich,“ povedal.

Bohemian Rhapsody láme rekordy:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP/Joel C Ryan/Invision)

Spoločne s Malekomsa vo filme objaví Lucy Boyntonv úlohe Mary Austin, GwilyLee v úlohe Maya, Ben Hardy ako Taylor a Joe Mazzella ako Deacon. SkupinaQueen od roku 1973 vydala 15 štúdiových albumov a jej vystúpenie na Live Aid v roku 1985 bolo zvolené najlepším koncertom všetkých čias. Mercury zomrel 24. novembra 1991 vo veku 45 rokov.

Viac o téme: Rami MalekBohemian RhapsodyQueen
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu