Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Slávne hviezdy z Hry o tróny: Čo robili pred megaúspešným seriálom?

Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: SITA/AP/HBO)

Vďaka neuveriteľnému úspechu populárneho seriálu Hra o tróny sa preslávili aj herci, ktorí stvárňovali jednotlivé postavy bojujúce o moc. Čo však robili predtým, ako sa stali súčasťou geniálneho seriálu, ktorého finále sa dočkáme už budúci rok?

Jason Momoa (Khal Drogo)

Jason Momoa
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Ng Han Guan)

Asi nikoho neprekvapí, že Jason Momoa začal svoju kariéru ako model. V devätnástich pracoval na čiastočný úväzok v surferskom obchode, kým nezískal úlohu v seriáli Baywatch Hawaii. Vďaka tomu stvárnil aj postavu Ronona Dexa v televíznom seriáli Stargate Atlantis. Na plátnach kín sa objavil ako komiksová postava Aquaman vo filme Batman vs. Superman: Úsvit spravodlivosti a túto rolu si zopakoval aj v ďalších filmoch.


Mohlo by vás zaujímať:Láska je láska: Týchto hercov a herečky chce každý, no ich priťahuje rovnaké pohlavie


Peter Dinklage (Tyrion Lannister)

Peter Dinklage
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA/Chris Pizzello/Invision/AP)

Skôr, ako sa stal Tyrionom, si Peter Dinklage už čo-to odhral. Dokonca hrá už od piateho ročníka v škole. Stihol si tak strihnúť viacero zaujímavých úloh, napríklad v komédii Elf, kriminálke Find Me Guilty, komédii Underdog, vo fantasy filme Kroniky Narnie: Princ Kaspián, ale aj v marvelovských X-Menoch. Až úloha Tyriona Lannistera mu však priniesla dve ceny Emmy aj Zlatý Glóbus a v súčasnosti patrí k najlepšie plateným hercom v televízii.

Kit Harrington (Jon Snow)

Kit Harrington
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA/Joel Ryan/Invision/AP)

Pre každého seriálového maniaka je zrejme dosť ťažké predstaviť si Kita Harringtona v inej úlohe ako je Jon Snow. Pred Hrou o tróny si však zahral v romantickom historickom filme Pompeje a prepožičal svoj hlas aj postavičke v animáku Ako si vycvičiť draka 2.


Mohlo by vás zaujímať:V Hollywoode hviezdia aj s nadváhou... A kilá navyše ich absolútne netrápia!


Natalie Dormer (Margaery Tyrell)

Natalie Dormer
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA/Jordan Strauss/Invision/AP)

Hoci v knihách má postava Margaery Tyrell skôr len vedľajšiu či podpornú povahu, Natalie Dormer ju v seriáli zobrazuje oveľa výraznejšie. Pred seriálom z dielne HBO sa objavila vo viacerých známych filmochako je napríklad Captain America: The First Avenger, Rush aj v obidvoch častiach The Hunger Games: Mockingjay.

Emilia Clarke (Daenerys Targaryan)

Emilia Clarke
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA/Jordan Strauss/Invision/AP)

Emilia Clarke tak fantasticky stvárnila Daenerys Targaryan, že za túto úlohu pozbierala mnoho nominácií aj ocenení. Tento úspech využila na to, aby sa dostala do filmovako Terminator Genysis či romantickej snímky Me Before You. Začiatok jej kariéry však nebol taký slávny. Začínala v školských divadelných hrách či reklamách. Objavila sa tiež v jednej časti seriálu Doctors. Zlom prišiel až s Hrou o tróny.


Mohlo by vás zaujímať:Dobyli Hollywood aj napriek veľkej nevýhode: FOTO Hviezdni cudzinci za veľkou mlákou


Sean Bean (Ned Stark)

Sean Bean
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA/Evan Agostini/InvisionAP)

Sean Bean je dobre známym hercom nielen kvôli postave Neda Starka z Hry o tróny, ale aj kvôli nespočetnému množstvu výkonov v televízii, filmoch či videohrách. Od hrania hlavného hlavného zloducha v GoldenEye či historickej osobnosti v Tróji až po Boromira v Pánovi prsteňov.

Viac o téme: Emilia ClarkeSean BeanJason MomoaKit HarringtonPeter DinklageNatalie Dormer
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu