Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Napínavé TV TIPY: Užite si vianočnú romantiku, dramatické boje či Spielbergov trhák

(Zdroj: SITA/Universal Pictures via AP, Reprofoto YouTube)

Sviatky lásky a pokoja sa blížia, a tak začínajú pribúdať filmy venované vianočnej tematike. Ľudia štartujú s prípravami, zdobením domovov a nakupovaním darčekov. Nenechajte si ujsť akčné televízne Vianoce s Bruceom Willisom, romantické stretnutia, rozprávkové príbehy alebo Spielbergov kultový film o malom chlapcovi-robotovi s citmi, kde nič nie je servírované na striebornom podnose.

PONDELOK 21:20 Markíza - Posledné Vianoce

Georgia Byrdová žije v New Orleans. Je veľmi hanblivá a sníva o kariére kuchárky. Počas flirtovania so svojím kolegom v práci si udrie hlavu a je odvezená do nemocnice na vyšetrenia. Tam jej lekári objavia nádor na mozgu a oznámia jej, že jej zostávajú iba dva týždne života. Georgia dá následne výpoveď v práci, zbaví sa svojho majetku a vydáva sa na svoju poslednú dovolenku snov do luxusného hotela v Karlových Varoch. Rozhodnutá užiť si naplno jej zostávajúci čas si zarezervuje prezidentskú izbu, nakúpi najdrahšie oblečenie, rozhodne sa vyskúšať snowbording, zahrať si v kasíne. Jej životným štýlom sú uchvátení všetci v hoteli. Až na hotelovú manažérku a zopár hotelových hosťov, ktorí si myslia, že Georgia má v pláne narušiť ich životy a zničiť ich kariéru. Georgia si chce pritom iba užiť každú jednu sekundu svojho života.

UTOROK 21:50 Joj Cinema -Príbeh môjho syna

Slobodná matka Gemma prichádza so svojím dospievajúcim synom Pietrom do Sarajeva, aby poznal krajinu, v ktorej sa narodil. Pred 16 rokmi ju museli kvôli bosensko-srbskej vojne opustiť. Gemma sa tak vracia na miesta, ktoré v nej prebúdzajú dávne spomienky. Pred rokmi sa tu zamilovala do Diega, Pietrovho otca. Vtedy zúfalo túžili po dieťati, Gemme sa však nedarilo otehotnieť. Společne našli riešenie, ktoré Gemma potom trpko oľutovala. Keď utekala z obliehaného mesta, Diego sa rozhodol zostať. Teraz na Gemmu čaká minulosť, ktorá ju postaví tvárou v tvár jej strate milovaného manžela.

STREDA 21:30 Doma - Vianoce na inzerát

Keď sa presvedčený starý mládenec Rob Marino krátko pred Dňom vďakyvzdania rozíde s priateľkou, jeho veľká talianska rodina ho poriadne skritizuje za neschopnosť udržať si vzťah počas vianočných sviatkov. Keďže im chce dokázať, že sa mýlia, a splniť sen svojej umierajúcej babičke Therese, ktorá by ho ešte rada videla šťastne zamilovaného, Rob si prostredníctvom internetu nájde Julie - ďalšiu slobodnú Newyorčanku, ktorej sa mieša do života jej židovská matka Maxine, a prinúti ju, aby si našla dočasného priateľa. Rob a Julie sa dohodnú, že sa budú počas Vianoc tváriť ako pár, aby im ich rodiny prestali dýchať na chrbát. Ale veci sa skomplikujú, keď na seba prvý raz narazí Robov taliansky katolícky klan a Juliina židovská rodina.

ŠTVRTOK 20:15 Dajto - Dospeláci

Komédia o piatich bývalých spoluhráčoch, ktorí sa po rokoch zídu, aby vzdali poctu svojmu zosnulému basketbalovému trénerovi. Spolu so svojimi ženami a deťmi strávia víkend v dome pri jazere a prichádzajú na to, že zostarnúť neznamená nutne dospieť.

22:50 Joj Plus - Smrtonosná pasca 2

Znova sú tu Vianoce a detektív John McClane čaká na letisku na prílet manželky Holly, s ktorou sa po udalostiach v budove Nakatomi dali znovu dohromady. Letisko však obsadia teroristi, plánujúci oslobodenie zatknutého kokaínového mafiána, generála Esperanzu. V stávke sú životy stoviek ľudí, pasažierov lietadiel, ktoré musia v snehovej búrke krúžiť nad odstaveným letiskom. Teroristi nechajú jedno z lietadiel, krúžiacich bez orientácie vo vzduchu, havarovať, aby dokázali svoju prevahu. John sa znovu tak znovu ocitne v hraničnej situácii, pretože lietadlu s jeho ženou dochádza palivo.

Hoci sa nestretne s pochopením vedenia letiska, pustí sa s teroristami do boja a odhaliť miesto, odkiaľ ovládli riadiacu vežu. Keď ho po množstve dramatických prestreliek a súbojov objaví, pokúsi sa prenechať zvyšok práce na špeciálnej jednotke nasadenej do boja proti teroristom. Tým sa však podarí uniknúť a John, ktorý si uvedomí, že s komandom nie je niečo v poriadku, musí znova siahnuť po zbrani.

PIATOK 20:35 Joj -Warcraft: Prvý stret

Mierumilovné kráľovstvo Azeroth sa ocitne vo vojne, keď sa na jeho hraniciach začnú zbiehať hroziví nepriateľia. Sú to Orkovia, kmeň, ktorý opustil svoj umierajúci domov, aby kolonizoval ďalší svet. Prechod medzi svetmi je zabezpečený cez portál. Na jednej strane čaká armáda, nad ktorou visí hrozba krutej porážky, na druhej národ, ktorému hrozí vyhynutie. Dvaja hrdinovia, každý z iného tábora, sa vydávajú na cestu vedúcu k nevyhnutnému stretu. Jeho výsledok určí ďalšie osudy ich rodín, ľudu a celej zeme. Takto začína fantastická sága o moci a bezmocnosti, v ktorej každý o niečo bojuje.Akčné dobrodružstvo nakrútené na motívy celosvetovo populárnej počítačovej hry.

SOBOTA 21:50 Jednotka - A.I. Umelá inteligencia

Príbeh sa odohráva v nie príliš vzdialenej budúcnosti, kde po roztopení ľadovcov stratili milióny ľudí svoje domovy. Rodenie detí sa prísne reguluje, ľuďom dokonale podobní roboti sa stali súčasťou civilizácie, prírodné zdroje obmedzené a technológia napreduje astronomickým tempom vpred. Tvoj život je monitorovaný a osoby, ktoré ti slúžia nie sú vôbec ľudia, sú umelé. Na každú ľudskú potrebu existuje iný druh robota. S výnimkou lásky.

Tento hit je posledná sporná hranica vo vývoji robotov, ktorí sú ponímaní ako komplikované prístroje bez citov. David je prototypom úplne novej generácie umelých bytostí - má v sebe vložený program, ktorý mu umožňuje precítiť a prejaviť lásku. Dostáva sa do rodiny Monicy a Henryho Swintonovcov, ktorých syn leží už dlhé roky v umelom spánku, kým sa nenájde účinný liek na jeho chorobu. Monica spustí jeho program lásky a David ju začne bezvýhradne milovať. Lenže...

20:30Markíza - Snehulienka a lovec

Rozprávka sa skončila! Zabudnite na Snehulienku a jej milučký spev, ktorý v legendárnej disneyovke počúva celá príroda. V tejto verzii si krehká princezná neváha obliecť brnenie a na zlú macochu vyráža s mečom v ruke. Snehulienka a lovec je výpravnou dobrodružnou fantasy, ktorá možno paradoxne zodpovedá pôvodnej verzii bratov Grimmovcov viac ako Disneyho film. A o čo tu vlastne ide?

Mocná čarodejnica Ravenna sa lsťou votrela do priazne kráľa prosperujúcej a mocnej ríše, ktorý z nej čoskoro urobí kráľovnú a potom zomrie. Ravenne ale podľa proroctva kúzelného zrkadla stojí v šťastí nevlastná dcéra Snehulienka a posadnutosť vlastnou krásou, ktorú by si rada uchovala navždy. Všetky problémy by vyriešila Snehulienkina smrť, ibaže dievčina práve ušla z domáceho väzenia do Temného lesa, odkiaľ sa ešte nik živý nevrátil. Ale kráľovná potrebuje mať istotu, a tak si najme odvážneho lovca, ktorý dostane za úlohu ju vystopovať a priviesť späť.

NEDEĽA 20:15 Joj Cinema - Kolónia

Dráma Kolónia režíséra Floriana Gallenbergera je inšpirovaná skutočnými udalosťami odohrávajúcimi sa v kolónii Dignidad v Chille v období Pinochetovho režimu. Dignidad založil a viedol bývalý nacistický lekár Paul Schäfer. V 70-tych rokoch, keď z uzavretej kolónie utieklo niekoľko jej členov, sa povrávalo, že v sekte dochádzalo k mučeniu Pinochetových odporcov a k sexuálnemu zneužívaniu detí.

20:15 Dajto - Shrek Tretí

Posúďte sami: Kráľ Harold zomiera, a je jasné, že musí vládu v kráľovstve Za siedmimi horami niekomu prenechať. Ešte jasnejšie je, že nástupcom trónu sa má stať manžel jeho najjasnejšej dcéry princeznej Fiony. Shrek sa však vyhliadkam na kraľovanie bráni tak intenzívne, že sa rozhodne prehovoriť Fioninho bratranca, teenagera Artuša, aby si kráľovskú korunu nasadil on. Chce to však jednu maličkosť: Najprv ho bude musieť nájsť a urobiť z neho chlapa.

Zatiaľ čo sa Shrek, Oslík a Kocúr v čižmách vydávajú na pomerne dobrodružnú expedíciu, osamelá Fiona má úplne iné starosti. Absenciu mužského elementu v kráľovstve sa rozhodne zneužiť skrachovanec Krasoň, ktorý sa chce pomocou záporných rozprávkových bytostí zmocniť vlády v kráľovstve násilím. Fiona je ale predovšetkým Zlobryňa a až na druhom mieste princezná, a preto sa Krasoňovi a jeho zlej armáde postaví. Nie je však sama, v prvej línii s ňou okrem kráľovnej Lilien, kráča aj zvodné komando princezien (Snehulienka, Popoluška, Šípová Ruženka), ktoré sú odhodlané všetky svoje prednosti využiť v boji.

Viac o téme: KolóniaPosledné VianoceSmrtonostná pascaWarcraft: Prvý stret
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu