Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Slovenská herečka dosiaľ nikdy nehrala vo filme... Ale to sa cez Vianoce zmení

Simona Kollárová Zobraziť galériu (2)
Simona Kollárová (Zdroj: rtvs)

Slovenská herečka Simona Kollárová je vďačná, že si mohla zahrať v rozprávke Vianočné želanie režiséra Petra Bebjaka, ktorú uvedie RTVS v premiére na Štedrý večer.

„Bola to pre mňa veľká skúsenosť, pretože som dosiaľ neúčinkovala v žiadnom filme, nikde, hrala som iba malé epizódne postavy v seriáloch. A práve tým, že je to rozprávka, je to pre mňa o to vzácnejšie, pretože osobne mám rozprávky veľmi rada. Hneď, ako som si prečítala scenár, sa mi ten príbeh veľmi páčil,“ povedala v rozhovore herečka, ktorú podľa vlastných slov na celom procese nakrúcania zaujala najmä jedna špecifická vec.

„Najviac ma bavilo, že môžem sledovať, ako sa ten príbeh z písanej podoby stáva skutočným, ako sa pretvára do obrazu. Všetko to bolo zrazu také ozajstné. To bol pre mňa veľký zážitok,“ poznamenala 26-ročná rodáčka zo Šiah.

Simona Kollárová
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: rtvs)

Okrem toho si mladá herečka chváli aj spoluprácu s režisérom a jej hereckými kolegami Richardom Autnerom, Jánom Gallovičom, Juditou Hansman a Tomášom Maštalírom. „Boli okolo mňa samí skúsenejší herci a všetci boli veľmi milí a snažili sa mi pomôcť, to ma veľmi milo prekvapilo. Nemusela som si od nich ani vyslovene pýtať rady, pracovali sme spolu ako tím a vždy to prišlo tak prirodzene. Keď som niečo zahrala inak, ako bolo treba, povedali mi napríklad ‘Skús to viac takto, to by bolo možno lepšie‘ a ja som ich naozaj počúvala a pomohlo mi to,“ uznala Kollárová, podľa ktorej nová rozprávka divákov a diváčky RTVS určite nesklame, nakoľko okrem úsmevných a čarovných momentov prináša i hlboké posolstvo.

„Vianočné želanie upriamuje pozornosť na ľudské hodnoty a na to, že ľudia v tejto uponáhľanej dobe často myslia iba na seba. V tejto rozprávke je, naopak, ukázané, že treba vždy myslieť aj na druhých. Možno tým získame oveľa viac,“ uzavrela herečka.

Viac o téme: Vianočné želanieSimona Kollárová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu