Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Po veľkých očakávaniach studená sprcha: Toto sú najhoršie filmy roka 2018

Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny
Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny (Zdroj: continental-film.sk)

V priebehu minulého roka sme sa dočkali obrovského množstva filmov, ktoré nás zaujali, prekvapili či dokonca (v pozitívnom zmysle) šokovali. My sa však dnes pozrieme na také, ktoré síce určite patrili minimálne k očakávaným, no v konečnom dôsledku sklamali nielen odbornú verejnosť, ale aj bežného diváka. Na začiatok si vás dovolíme upozorniť, že článok je subjektívnym názorom autora, ktorý zoznam filmom zostavoval na základe hodnotenia magazínu Rolling Stone, hodnotení divákov na domácich i zahraničných portáloch a vlastnom úsudku.

Luskáčik a štyri kráľovstvá

Všetko, po čom Klára túži, je kľúč – jedinečný kľúč, ktorý otvorí skrinku so vzácnym darom od jej zosnulej matky. Zlatá niť, ktorú dostane od svojho krstného otca Drosselmeyera v podaní nestarnúceho Morgana Freemana, ju ku kľúču zavedie, lenže kľúč okamžite zmizne vofantastickom atajomnom paralelnom svete. Tam sa Klára stretne svojakom-luskáčikom Filipom, myšacou armádou aregentmi, ktorí spravujú tri kráľovstvá: Krajinu snehu, Krajinu kvetov aKrajinu sladkostí. Klára aFilip musia prejsť zlovestným Štvrtým kráľovstvom, kde panuje krutá vládkyňa (Helen Mirren), aby získali Klárin kľúč avrátili harmóniu nestabilnému svetu.

VIDEO Leví kráľ je späť: Pozrite si nostalgickú ukážku známeho príbehu v novom šate

Štúdio Disney sa rozhodlo pokračovať v nastolenom trende a po snímkach, ako Kráska a zviera, Popoluška či Kniha džungle nám prinieslo ďalší klasický príbeh v novom kabátiku. Na čelo hviezdneho osadenstva posadili Mackenzie Foy, ktorú si istotne pamätáte z filmu Interstellar. Vizuál bol nádherný, no problém spočíval v režiséroch. Meno Lasse Hallström vám pravdepodobne nič nehovorí, no keď vám povieme, že stál za dojímavým príbehom o Hačikovi, istotne si ho zapamätáte. Ten však takýto obrovský projekt nezvládol a na jeho miesto zasadol Joe Johnston (Jumanji, Captain America: Prvý Avenger). Rozdielny prístup je z projektu až príliš cítiť, čo sa odrazilo nielen na recenziách, ale aj na príšerných tržbách.

Gotti

Nie, tento projekt naozaj nemá nič spoločné s Karlom Gottom. GangsterkaGotti totižvyrozprávala skutočný príbeh taliansko-amerického mafiána Johna Gottiho (John Travolta). Svojho časuišlo o jedného z najvplyvnejších mafiánskych bossov, ktorý úplne ovládal podsvetie New Yorku v 80. rokoch.Predával drogy, porno, organizoval únosy, vydierania, krádeže a prevádzkoval ilegálne herne.Jeho mocenský rast nám vo svojom filme ukázalrežisérKevin Connolly. Trailery vyzerali skutočne dobre a mnoho ľudí sa na tento projekt tešilo.

VIDEO John Travolta ako známy mafián: Svojím skvelým výkonom si pýta Oscara

Okrem Travoltu sme v projekte mohli vidieť aj Kelly Preston, Stacyho Keacha, Pruitta Taylor Vincea, Chrisa MulkeyačiEllu Bleu Travolta. Nielen recenzenti, ale aj diváci film ohodnotili najmizernejšími hodnoteniami za posledné roky, takže pre Johna Travoltu išlo o ďalší projekt, ktorým sa nedokázal vytiahnuť naspäť na hollywoodske výslnie. Herec má na rok 2019 pripravené až tri filmy, takže sme zvedaví, či sa mu to aspoň v jednom podarí.

The Perfect Kiss

Nenechajte sa pomýliť názvom, ide z veľkej časti o český projekt.Každý hľadá šťastie, no keď vám ťahá na tridsať a stále žijete s rodičmi, ktorí sa k vám správajú ako k dieťaťu, ste bez práce a láska je v nedohľadne, hľadáte ešte intenzívnejšie. Tanya Cova žije s rodičmi v severoamerickom meste v trochu všednej americkej spoločnosti. Jej rodičia, bývalí tajní agenti pre nemenovanú východnú ríšu, už toho majú dosť a chcú ju zúfalo vydať za syna ich starej známej.

Česká speváčka hviezdi v kanadskom filme: Predvedie divákom perfektný bozk?

Po pôvabnej Tanyi však túži aj miliardár Brian Demarrias. Do toho všetkého príde nečakaný bozk v parku. Ktorý z nich je pre Tanyu tým pravým? Snímka v hlavnej úlohe s Luciou Vondráčkovou však v konečnom dôsledku pôsobí ako zlý vtip a nájde sa asi len málokto, kto by neľutoval peniaze vyhodené za lístok do kina.

Fantastické zvery 2: Grindelwaldove zločiny

Vrátili sme sa do čarodejníceko sveta Harryho Pottera. Bohužiaľ ani zďaleka nie podľa predstáv. Samozrejme, bolo skvelé vidieť v kinách opäť čarodejníkov, muklov a všetko, čo J. K. Rowlingová v priebehu rokov vytvorila. K tomu sme dostali nádherný vizuál, za ktorý sa rozhodne snímka nemôže hanbiť ani v konkurencii najväčších blockbusterov. Problém je však niekde inde. Newt ako hlavná postava nedokáže celú (minimálne päťdielnu!) sériu utiahnuť, pričom ho zatieňuje nielen záporák, ale aj Jude Law v podaní mladého Dumbledorea.

Fanúšikovia Harryho Pottera sa búria: Prečo nedáva pokračovanie Fantastických zverov zmysel?

A to aj napriek tomu, že dostal žalostne málo priestoru.Rowlingová je skvelou spisovateľkou, no neuveriteľne otrasnou scenáristkou. Dej pokračovania je tak rozbitý, že tu nájdeme viac vecí, ktoré zmysel nedávajú, než tých, ktoré dávajú. Nehovoriac o tom, že hlavná postava celého príbehu v podstate len stále behá za zvieratami a v konflikte dvoch mocných čarodejníkov nehrá druhé, ale prinajlepšom štvrté husle.

Robin Hood

Ostrieľaný bojovník Robin z Loxley (Taron Egerton) a jeho maurský veliteľ (Jamie Foxx) sa po dlhých rokoch strávených na križiackych výpravách vracajú domov. Anglicko sa však veľmi zmenilo - všade vládne korupcia a strach. Preto im nezostáva nič iné, len opäť zobrať do rúk zbrane a postaviť sa na odpor.

Nové spracovanie legendárneho príbehu prináša divákom, ani nie osem rokov po poslednom filme s Russelom Crowom, príbeh, v ktoromje v prvom rade neuveriteľne zle vedený dej. Len málokto by filmu udelil vôbec priemerné hodnotenie, čo je naozaj škoda, keďže z toho mohla byť minimálne podobná pecka, ako v prípade Kráľa Artuša.

Päťdesiat odtieňov slobody

Ak si myslíte, že vstupom do manželstva pre Anastasiu (Dakota Johnson) a Christiana (Jamie Dornan) končí všetka sranda a že legendárnu Červenú mučiareň prerobia na detskú izbu, veľmi sa mýlite. Vynaliezavosť a fantázie novomanželov nepoznajú medze, zvlášť keď ich vďaka Christianovmu rozprávkovému bohatstvu nemusí naozaj nič limitovať. Ana sa však nechce stať manželkou uväznenou v zlatej klietke a je rozhodnutá pokračovať v úspešne rozbehnutej kariére knižnej redaktorky, čo však Christianovi nie je po chuti.

50 odtieňov sivej: Pikošky o knihe a filme, ktoré ste nečakali

Rastúca emancipácia jeho ženy sa však čoskoro stane “bezpečnostným rizikom”, pretože z minulosti sa vynorí bývalý Anin kolega Jack Hyde, ktorý má s oboma nevybavené účty a pre pomstu je schopný urobiť čokoľvek. Lenže Anastasia už dávno nie je tá rozklepaná študentka, ktorá má napísať rozhovor s miliardárom, ale čím ďalej sebavedomejšia pani Greyová, ktorá vie, že aj sloboda môže mať až päťdesiat odtieňov, a o žiadny z nich nechce prísť. Potrebuje vlastne tento opis deja ďalší komentár?

Viac o téme: Robin HoodFantastické zveryPäťdesiat odtieňov slobodyGottiLuskáčik a štyri kráľovstvá
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu