Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Valentínske filmy nie sú len o romantike: Toto o nich určite neviete

La La Land
La La Land (Zdroj: slash.com)

S Valentínom sa chtiac-nechtiac spájajú aj romantické filmy. Mnohé zo sladkých kúskov však skrývajú aj kopu zaujímavostí. Čo stálo na pozadí poriadnej dávky romantiky?

Blue Valentine (2010)

Režisér Derek Cianfrance strávil prípravami filmu o nájdenej a stratenej láske 12 rokov. Počas nich napísal až neuveriteľných 67 rôznych variantov scenára a aby film mohol zaplatiť, pracoval na mnohých dokumentoch. Dej filmu sa odohráva v niekoľkých časových rovinách a hlavné postavy stvárnil Ryan Gosling a Michelle Williams.


Mohlo by vás zaujímať:Stará dobrá romantická klasika: Užite si čiernobiely Valentín!


Tí dvaja žili spolu mesiac v dome svojich filmových postáv. Oslávili tam narodeniny aj Vianoce. Všetko kvôli tomu, aby mohli počas natáčania čerpať zo spoločných spomienok.

Valentine's Day (2010)

Romantická komédia Valentine's Day priniesla viacero príbehov, ktoré sa navzájom prepájajú, a množstvo hollywoodskych hviezd. Okrem iného aj Juliu Roberts a jej neter Emmu Roberts, ktoré sa však pri natáčaní vôbec nestretli.

V spojení s Juliouje vo filme použitých niekoľko narážok na film Pretty Woman, napríklad lavička pred hotelom Beverly Wilshire či spomínanie na nákupy na Rodeo Drive. Tvorcovia tiež uvažovali nad účasťou Katherine Heigl, no kvôli jej šialeným finančným požiadavkám k spolupráci nakoniec nedošlo.


Mohlo by vás zaujímať:Jedenkrát nestačí! Títo herci si zahrali dvojice vo viacerých filmoch


Zápisník jednej lásky (2004)

Láska prekoná všetko. Film Zápisník jednej lásky posúva svetu jasné valentínske posolstvo. Hoci jedným z dôvodov, prečo si pustiť túto romantiku, je pre mnohé diváčky Ryan Gosling, režisér si ho vybral do roly Noaha, pretože chcel niekoho, kto nie je príliš atraktívny. Dámy, s tým nesúhlasíme, však? Kvôli natáčaniu musel Gosling zhodiť fúzy aj niekoľko kilogramov.

To však nebola jeho jediná prípravná záležitosť. Pred natáčaním sa herec naučil vlastnoručne vyrobiť kuchynský stôl, ktorý sa potom objavil aj vo filme. Spolu s kolegyňou Rachel McAdams sa pred natáčaním presťahovali na pár týždňov do Južnej Karolíny, aby nasali južanskú atmosféru a naštudovali si prízvuk. Spoločné prípravy aj natáčanie ich spojili natoľko, že po skončení filmárskych prác tvorili niekoľko rokov pár aj v reálnom živote.

La La Land (2016)

Moderný muzikál získal množstvo ocenení aj srdcia fanúšikov, a to aj vďaka presvedčivým výkonom hlavných predstaviteľov. Pre Ryana Goslinga a Emmu Stone to pritom bol už tretí spoločný filmový počin. Tanečné čísla skúšali celé dva mesiace, keďže step bol pre nich úplnou novinkou. Aby úlohu jazzového klaviristu zvládol Gosling čo najlepšie, tak sa štyri mesiace pred nakrúcaním učil denne hrať na klavíri.


Mohlo by vás zaujímať:Nalaďte sa na Valentína: Naj romantika, ktorá chytí za srdce


Mimochodom, Emma Stone má so svojou postavou veľa spoločného, napríklad nedokončenú školu kvôli hereckému snu.

Rómeo a Júlia (1996)

Shakespearovská klasika v modernejšom podaní sa dá jednoducho pozerať stále. Príbeh tragickej lásky divákov priťahuje. Paradoxom je, že sa hlavní predstavitelia Leonardo DiCaprio a Claire Danes neznášali. On jej vyčítal, že je príliš seriózna, ona jemu zase, že hrá ako amatér.

Dráma sa neodohrávala len vo filme, ale aj na pľaci. Hlavného kaderníka štábu, Alda Signorettiho, počas natáčania uniesli členovia miestneho gangu. Všetko však skončilo šťastne, keďže režisér Baz Luhrmann požadovaných 300 dolárov zaplatil.

Viac o téme: Rómeo a JúliaZápisník jednej láskyLa la landValentine´s DayBlue Valentine
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu