Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

V hlavnej úlohe pes: VIDEO Tieto filmy vás rozplačú, dojmú aj náramne pobavia

psy vo filme - koláž
psy vo filme - koláž (Zdroj: koláž Telkáč)

Sú krásne, priateľské, odvážne a za svojho človeka by položili aj život. Psy sú jednoducho také. Vďaka tomu si vyslúžili miesto aj v kinematografii. Máte radi štekajúcich blcháčov aj vy? Tak tieto filmy by ste si nemali nechať ujsť. Ich hlavnými hviezdami sú práve psy.

Marley a ja (2008)

V populárnej komédii vytvorenej na základe knihy Johna Grogana zahviezdil Owen Wilson, Jennifer Aniston a predovšetkým labrador Marley. Tohto nie príliš poslušného psa si adoptujú a musia sa s ním naučiť žiť, čo sa nezaobíde bez komických situácií. Kto by si ho ale nezamiloval?


Mohlo by vás zaujímať:To bude filmová jazda! VIDEO Tieto snímky nás čakajú v prvej polovici nového roka


Psia duša (2017)

Príbeh o znovuzrodení psa si podmanil najskôr čitateľov (knižnú predlohu napísal W. Bruce Cameron) a potom aj milióny divákov. Film nesie silné posolstvo, ale pozor, hrozí vám pri pozeraní dávka sĺz, dojatie a príjemný pocit. Úžasné je tiež sledovať, ako vďaka inému vnímaniu pes vidí svet úplne inak a často veľmi komicky.

Beethoven (1992)

Obrovský, no priateľský a so zmyslom pre spravodlivosť. Bernardín Beethoven dokáže veľmi jednoducho spôsobiť v dome absolútnu katastrofu. Keď sa rodina s jeho schopnosťami nakoniec zmieri, prichádza na rad iné nebezpečenstvo - v podobe uspávacej injekcie.


Mohlo by vás zaujímať:Zamilovali ste si film Bohemian Rhapsody? Tieto hudobné snímky si vás získajú takmer okamžite


Lassie (1943)

Zlomiť putomedzi psom a jeho majiteľom je priam nemožná vec. A to aj vtedy, keď sú od seba fyzicky oddelení. Rodina v tomto filme je totiž nútená kvôli finančným problémom predať svoju milovanú kóliu. Dobrodružný príbeh zaručene dojme celú rodinu, pričom najväčšie kúzlo má úplne prvý film s týmto názvom z roku 1943.

Čivava z Beverly Hills (2008)

Chovatelia čiváv určite prídu tejto bláznivej komédii na chuť. Rozmaznaní domáci maznáčikovia si užívajú, tak ako ich páni, poriadny luxus. Elegantnú čivavu Chloe však čaká oveľa väčšie a drsnejšie dobrodružstvo. Stačí, aby sa stratila počas výletu v Mexiku.


Mohlo by vás zaujímať:Neúspech či vyhorenie: Tieto hollywoodske hviezdy odišli na herecký dôchodok priskoro


Hačikó: Príbeh psa (2009)

Dojemný príbeh o psej oddanosti, natočený podľa skutočnej udalosti, dostane každého. Hači odprevádza každé ráno svojho pána (Richard Gere) na nástupište a poobede sa tam vracia a čaká ho. Z Hačikóvho príbehu sa stáva legenda práve vtedy, keď sa tento rituál preruší, no on svojho pána stále očakáva. Jednoducho je to krásny film o tom, že pes je naozaj najlepším priateľom človeka.

Bella a Sebastián (2013)

Ďalšia snímka o nádhernom vzťahu chlapca a psa. Malý Sebastián žije v horách pri svojom dedkovi. Jedného dňa sa spriatelí s divokým horským psom, fenkou Bellou. Spolu zažívajú veľké dobrodružstvá, ktoré môžu byť nebezpečné pre oboch.

Viac o téme: BeethovenLassieHačikó
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu